Sunday, 12 August 2018

2018 • Paris de Nuit • Tampereella • In Tampere


Kaipauksen, intohimon ja aistillisuuden iltaa vietettiin eilen Tampere-talossa. Paris de Nuit -esityksen upeat sirkustaiteilijat, tanssijat ja muusikot herättivät henkiin 1930-luvun Montmartren, joka oli aistillisen dekadentti ja houkuttelevan hävytön. Esitys yhdisti nykysirkusta hämyisen jazzklubin kabaree-tunnelmaan. Sama on koettavissa vielä tänään klo 13. Esitys kesti hiukan yli tunnin. Ikärajaksi oli asetettu K-12. Aikuisten liput maksoivat 48 €, opiskelijoiden 23 €.

Tampere-talossa katsojat pääsivät jopa lavalle asti.

Ohjaus, käsikirjoitus ja koreografia Bence Vági. Nuori ohjaaja Bence Vági perusti mainetta maailmalla niittäneen Recirquel Company Budapest -ryhmän viisi vuotta sitten murtaakseen eri taidemuotojen välisiä raja-aitoja. Paris de Nuit tarjoaa 1930-luvun yöllisen Pariisin juuri sellaisena, kuin olisimme itse halunneet sen kokea.


Minä nautin esityksestä. Pitkäveteisiä kohtauksia ei ollut liikaa. Kaikkien artistien ammattitaito oli korkeata tasoa. Monissa numeroissa nähtiin useitakin minulle ennennäkemättömiä elementtejä. Pidin näytöstä perinteisenä sirkusesityksenä ilman eläimiä ja sirkustirehtööriä. Mitään teatterinomaista juonta en valitettavasti löytänyt. Tämä oli kuitenkin hyvä show. Esitystila ei ollut kaikkein paras. Tiiviimpi kosketus yleisöön olisi saavutettu hieman pienemmässä teatterissa..

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: