Friday, 13 July 2018

Paraati Tampereella • Parade in Tampere


Kolme vuosien runtelemaa kuvaa Sirkus Finlandian mainosparaatista Tampereella vuonna 1982 tai 1983. Se on harmi, että vanhoista paperikuvista häviää värit vuosien saatossa. Riippuu tietysti paljon kehitys- ja kiinnitysaineista ja niiden huuteluista sekä säilytystavoista.  Paraatin johtajan takana ratsastaa ponilla vaaleatukkainen tyttö, ilmeisesti Anna Jernström.


The Kaiser Troupe tai toiselta nimeltään Kaisers Dshigiter oli stunt-ratsastusryhmä, joka esitti kasakka-ratsastusta. Ryhmän jäsenet olivat etelä-afrikkalainen Paul Wentzel (oik.), suomalainen Jouni Aalto (kesk.) ja Michaela Kaiser (vas.), joka tuli Saksasta tai Ranskasta.  Wentzel eli PeeWee toimi myöhemmin useita vuosia Finlandian telttamestarina. Jouni Aalto on tänään Finlandian tiedottaja.


Klovni Pekka Aaretti eli Pekka Maukonen rautatien alikulun kohdalla Mustassalahdessa. Mainoskulkue kulki pitkin Kauppakatua Hämeenpuistoon ja sieltä Mustanlahden satamaan. Noihin aikoihin sirkuksilla ei ollut mitään asiaa Tampereelle Särkänniemen aukioloaikoina. Vierailut tapahtuivat syksyllä heti Särkän porttien sulkeuduttua. Satama oli kovin ahdas paikka, mutta mainonnallisesti erinomainen Paasikiventien varrella.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: