Sunday 15 July 2018

2018 • Cirque Berserk

20-sivuinen ohjelmalehti oli jättikokoa 245 x 340 mm. 

Brittiläiset Zippos Circus ja Cirque Berserk ovat yhtä ja samaa firmaa. Zippos kiertää Englantia teltalla ja Berserk käyttää vain teatterirakennuksia näytöspaikkoinaan. Molemmat edustavat klassista sirkusta. Tosin Berserkillä ei ole ohjelmassaan ainuttakaan eläintä. Sirkuksien perustaja ja tuottaja on Martin "Zippo" Burton. Hän tuli aikanaan tunnetuksi Zippo the Clownina.

Tsekkiläinen jonglööri ja veitsenheittäjä Toni on kuulemma 
esiintynyt Suomessakin joskus.

Kävin katsomassa näytöksen Nottinghamin Kuninkaallisessa Teatterissa. Hyväksyin näytöksen perinteiseksi sirkukseksi, vaikka muuutama seikka pisti miettimään uudelleen. Hevosia ei varmaan saada yhteenkään teatteriin sisälle. Ohjelmanumerot kytkeytyivät toisiinsa ilman katkoksia. Yksikään numero ei vaatinut raskaiden välineiden roudaamista isolla miesjoukolla. Surmanajopallokin oli koko ajan taustalla keskellä näyttämöä. Esityksessä ei ollut juontajaa. Lähes koko näytöksen ajan koko taiteilijaseurue oli näyttämöllä yhtäaikaa kulloinkin esiintyvän artistin taustajoukkona. Lava oli aina täysi ihmisiä. Artistien lisäksi lavalla parikin ryhmää tanssityttöjä.

Ranskalainen antipodisti Germaine Delbosq jongleerasi jaloillaan 
näppärästi myös tulta.

Tyttö pullon sisällä oli Odka Mongoliasta. Pullosta päästyään hän 
ampui jousipyssyllä jaloilla tähdäten ja käsillään seisten!

Brasilialainen klovnipari Mustache Brothers kohelsi lavalla ahkerasti. 
Erityisesti mieleen jäi jättikokoiset savurenkaat.

Monipuolinen katutaiteilijaryhmä Afrikan kaduilta Timbuktu Tumblers 
esitti mm. tulisen Limbo-tanssin.

Ja olihan siellä paljon muitakin:
Laci Fosset, ilma-akrobaatti,
Zula, tuoliakrobaatti Mongoliasta,
Giant Robot,
Jackie, englantilainen ilma-akrobaatti,
Vipulautaryhmä Tropicana Troupe Kuubasta,
Jose & Gaby ilma-akrobaatit,
Lucius Team, surmanajoa 4 moottoripyörällä,
Bolas Argentinas, argentiinalaiset gauchot.

Ohjelmassa oli paljon samoja esiintyjiä kuin kaksi vuotta sitten Lontoon Hyde Parkissa olleessa Cirque Berserkissä, esim. Odka, Timbuktu Tumblers, Toni ja Robotti. Silloin esityspaikkana oli Zippos Circus -teltta.

Ja mikä parasta: Cirque Berserk oli minulle ensimmäinen sirkus, jossa yleisöä kehoitettiin valokuvaamaan ja videoimaan näytöstä ja jakamaan kuvia niin paljon kuin mahdollista. Ovat oppineet pari mainonnan perusasiaa!


.

No comments: