Thursday, 10 May 2018

2018 • Sirkusfestivaali Lahdessa • Circus Festival in Lahti


Olipa virkistävä sirkusmatka Lahteen viime viikon lauantaina. Salpauksen Koulutuskeskuksessa vietettiin kolmepäiväistä Kukkofestivaalia jo viidennen kerran. Salpauksen Sirkusartistikoulutus (SaSak) oli järjestänyt todella paljon nähtävää sirkuksen ystäville. Salpauksen omien oppilaiden lisäksi esiintyjinä oli muitakin sirkuskouluja. Sääkin suosi yleisöä näytösten väliajoilla.


Olin ensimmäistä kertaa Salpauksen sirkuskoulussa ja pihalle astuessa piti oikein hieroa silmiä. Näky oli aivan samantapainen kuin Sorin Sirkuksen pihalla Tampereella. Samantapainen matala rakennus, sisäänkäynnissä samanlainen lastauslaituri ja samantapaiset rappuset. Rakennus on kuitenkin kaksikerroksinen. Näytöksiä annettiin ylä- ja alasalissa.


Aikani riitti vain kolmen näytöksen katsomiseen, mutta jokaisesta niistä löysin paljon uusia, hyvin toteutettuja ideoita. Päälimmäiseksi iloiseksi muistoksi festivaaleilta jäi  kolme nuorta tyttöä Smile Country Sirkuksesta. Ehkä siksi, että näin melkein samanlaisen esityksen Monte-Carlon festivaaleilla venäläisten pikkutyttöjen esittämänä. Aivan loistava, energiaa ja esiintymishalua pursuava numero. Nimensä veroisesti ryhmän esiintyjät olivat niitä harvoja, jotka hymyilivät! Ymmärrän toki, että nuorilla esiintyjillä on hirvittävä jännitys päällä. Moni esiintyi varmaan ensimmäisiä kertoja. Hyvien opettajien ansiosta näistä kehittyy vielä säteileviä tähtiä.


.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: