Monday, 5 March 2018

1984 Jimmy Folco

1984

Kyllä! Siinä poseeraa etumaisena yksi tämän hetken suurimmista klovneista, italialainen Jimmy Folco isänsä Luigin kanssa, jolla on valkoisen klovnin maski. Jimmyllä oli myös Paula-sisko. Vuonna 1984 Folcoja oli Sirkus Finlandiassa useampiakin. Ryhmä Jimmy & Adriano Folco & co. esitti mm.:
Los Indios – Etelä-Amerikan rytmejä ja folklorea.
Les Erminios – Kahdeksan jonglöörin ryhmä
Paolos – Kuuden klovnin numero

1984

Seuraavana vuonna 1985 Sirkus Finlandiaan tuli myös Jimmyn setä Amadeo Folco kolmen norsun ja vaimo Franziska kuuden hevosen kanssa. Franziska oli Franz Althofin tytär. Vuonna 1986 Amadeo oli edelleen norsujen kanssa Sirkus Finlandiassa Seniorissa. Kouluratsastusta esitti Adriana Folco. Finlandian Anna Jernström esitti kasakkanumeron Salima ja Sharon Folcon kanssa. Sirkus Finlandia Juniorissa oli myös Folcon norsut, mutta ohjaajana toimi M. Plumpe. Seuraavana vuonna Suomessa oli norsujen käyttö sirkuksissa kiellettyä.

1984

Vuonna 1995 Sirkus Finlandian ohjelmassa oli intiaaninumero Cheyennes. Artisteina olivat Kristian (9-v.), Edith (11-v.) ja Natasia Folco (3-v.). Vuonna 2001 Sirkus Finlandian maneesille saapui klovni Jimmy Folco ihan yksin ja hurmasi koko katsomon. Jostakin luin, että Jimmy olisi aloittanut esiintymiset 1983. Onneksi olkoon. Ainakin 35-vuotta on komea ura.

2001.
Kommentit:

Oli mukana 1986 vanhempiensa ja sisarensa kanssa Sirkus Finlandiassa kun kuvattiin dokkari Sirkuksen lapset Ylelle.
Pertti Salonen


.

No comments:

Post a Comment