Monday, 5 February 2018

Zico aka Kari Hasanen

Kari Hasanen hallitsee myös rola-rolan.

Esiintymisuransa Kari Hasanen aloitti työpaikassaan Korkeasaaressa, jossa sattumalta oli työtoveri, joka harrasti akrobatiaa ja esiintyi – Alpo Hirvimäki. Uteliaisuus heräsi ja Kari kyseli miten noita taitoja voisi opetella. Alpo, joka oli jo Suomessa tunnettu akrobaatti, auttoi Karia alkuun. Kohta he huomasivat treenaavansa useita kertoja viikossa. Ensimmäinen keikka oli Korkeasaaren henkilökunnan joulujuhlat 1976.

2 Akilles Kari Hasanen ja Alpo Hirvimäki.

Karin taitojen kehittyessä mukaan kuvioihin tuli myös Alpon entinen esiintymispartneri. Hän oli Olli Lehtinen joka oli 2 Akilles -ryhmän perustaja. Ollilla oli mittava ura takana akrobaattina Suomesta ja maailmalta. Kovalla harjoittelulla Ollin valmennuksessa Kari ja Alpo saivat ensimmäisen kiinnityksen Linnanmäen Peacock-teatteriin 1977 nimillä 2 Akilles tai Duo Akilles. Numero oli hansta-akrobatiaa.

Duo Akilles Alpo Hirvimäki ja Kari Hasanen.

Siitä alkoi yhteinen akrobatia- ja ystävyyssuhde. joka kesti Alpon Hirvimäen menehtymiseen asti 2012. Kari Hasanen teki mittavan esiintymisuran myös poikansa Nino Hasasen kanssa. Useita vuosia kierreltiin Suomea ja ulkomaita. He esittivät hansta- ja koomista akrobatiaa nimillä Nino & Zico ja Zico & Junior. Duo Akilles käytti myös nimiä Nino & Zico.

Akrobaatit Zico & Junior eli Kari Hasanen & Nino Hasanen.

Kari kävi jopa vierailulla Pohjois-Koreassa ensimmäisten suomalaisten sirkusartistien ryhmässä 1986. Mukana oli mm. Leo Knuuttinen, Alpo Hirvimäki ja taikuri Sir Richard eli Risto Pajunen. Myöhemmin Karin soolonumerot nimellä Jepulis Benjamin sisälsivät myös klovneriaa, jongleerausta ja yksipyöräisellä ajamista. Moni muistaa Karin sirkuskoulujen ja -kurssien opettajana.

Kuvat Kari Hasasen arkistosta.

Akrobaatti Zico aka Kari Hasanen käsinseisonnassa Sirkus Finlandian Wani-norsun selässä kouluttaja Peppinon ohjauksessa.

Jepulis Benjamin Viktor Kalborrekin alias Eeki Manteren kanssa keikalla Hyrylässä asuntomessuilla 1990-luvulla.

Jepulis Benjamin aka Kari Hasanen.
.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: