Sunday, 24 September 2017

2007 Sirkus Florentino

Sirkusleiri.

Siitä on jo kymmenen vuotta, kun Tampereen Hakametsän jäähallin asvalttipihalle ilmestyi pieni sirkusteltta. Bulgarialaissyntyinen Florentin Tzvetkov oli Vaasassa perustanut oman Sirkus Florentinon. Teltta oli helppo asvaltin päälle laittaa koska siinä ei ollut mastoja. Itsekantava teltan kori näytti näppärältä. En tiedä oliko se sitä käytännössä.

Katon rakenne.

Sirkusnäytös oli muistaakseni pikkusirkukselle sopivan mukava. Sirkustirehtööri oli pukeutunut tyylikkäästi sakettiin. Yleisöä ei ollut kovin paljoa. Yllätys oli se, että pääsylipun lunastaneiden kesken arvottiin polkupyörä. Oikein monivaihteinen makeiluvehje.

Kuulutusauto.

Kaiutinautot kiersivät kaupungilla kuuluttamassa sirkuksen tuloa. Tzvetkovilla riitti pelimannihenkeä ja uskallusta. Sirkus Florentinon taso nousi vuosi vuodelta – niin artistien kuin kalustonkin osalta. Viime vuoden kiertueen jälkeen Sirkus Florentino jatkoi talvikiertueella Bulgariassa ja taitaa jatkaa siellä vieläkin. Nettisivut ovat hävinneet, Facebookissa näkyy aina jotain silloin tällöin.

Florentin Tzvetkov vasemmalla.

Maneesi.


.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: