Saturday, 5 August 2017

Telttamestarit • Tent Masters


Sirkus Finlandian ruotsalainen telttamestari Jimmy Johansson vastaa siitä, että reilusti yli tuhat katsojaa vetävässä teltassa kaikki on juuri niin kuin pitää. Jimmy sanoo mihin kohtaan ja miten päin teltta pystytetään. Hän ohjaa missä järjestyksessä Sirkus Finlandian karavaani ajaa tulevalle esiintymiskentälle ja mihin kukin saa pysäköidä. Autoja on useita kymmeniä. Jokaisen perässä vielä jotain.

Teltta nousee kun Jimmy painaa nappia 2017.

Jimmy Johansson kuuluu arvostettuun ruotsalaiseen sirkussukuun, jolla aikanaan oli mm. Cirkus Scala. Ruotsalaisen Cirkus Scalan kiertue ulottui Suomeen asti 1969 ja silloin telttamestarina oli Carl-Gustaf Jernström – Sirkus Finlandian perustaja kuusi vuotta myöhemmin. Jimmy itse oli monta vuotta veljensä kanssa kasakkaratsastajia isänsä ja setänsä sirkuksessa. He kiersivät myös Eurooppaa ja palkintojakin on kertynyt useita. Jimmyn Jerry-veljen pojat muodostivat myös ratsastajarymän nimellä The Kosowiiks. He ratsastivat Sirkus Finlandiassa 2002.

Jimmy ja pikkuongelma 2006.

Jimmy Johansson on ollut Sirkus Finlandian telttamestari aiemminkin – muistaakseni vuosina 2006–2008. Apulaistelttamestari Ivan Savitski toimii Jimmyn oikeana kätenä. Hän on kotoisin Valko-Venäjältä. Ivan on ollut Finlandiassa niin kauan kuin muistan.

Apulaistelttamestari Ivan Savitski Ylöjärvellä 2010.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: