Sunday, 4 June 2017

2017 Michelle Musser


Yhdysvalloista saapuu jälleen Sirkus Finlandiaan suosikki-klovnini Michelle Musser, 32. Nuorena college-opiskelijana hän rakastui sirkuksen maailmaan, lopulta jättäen opiskelun ja ryhtyi klovniksi. Michelle kiersi jo 21-vuotiaana ympäri Yhdysvaltoja klovnina. Oppia tuli tunnettujen sirkusten kuten Ringling Brothersin maneesilta. Parin vuoden kuluttua hän jatkoi opintoja San Franciscon Clown-konservatoriossa, josta Michelle valmistui 2009. Sirkus Finlandia toi Michellen ensimmäistä kertaa Eurooppaan.


"Opiskelin yliopistossa, mutta olin tyytymätön elämääni. Eräänä päivänä asuinkaupunkiini Chicagoon saapui sirkus. Kaipasin jotain hauskaa, joten soitin sirkuksen johtajalle ja kysyin, pääsisinkö pelleksi." Sirkuksen johtaja haukkui Musserin puhelimessa. "Luuletko olevasi hauska?" hän kysyi. Vaikka Musser tiesi, ettei osannut paljoakaan saati että olisi ollut erityisen hauska, hän halusi sirkukseen. Hän tahtoi tehdä työtä, jossa voisi antaa jotain myös muille. Sirkuksen johtaja antoi periksi ja päästi Musserin näyttämään taitojaan. Musser osallistui ensin yhteen koe-esiintymiseen ja tämän jälkeen vielä kahteen muuhun. Kolmannen jälkeen tärppäsi. "Kaikkien yllätykseksi sain kutsun pakata tavarani ja lähteä kolmen päivän päästä sirkuksen mukaan kiertämään Amerikkaa." Yliopisto-opinnot jäivät, elämä pellenä alkoi.
Lähde: Yhteishyvä 25.1.2016


Musserin paneutuminen työhönsä on tuottanut tulosta, ja hän on edennyt urallaan pitkälle. Hän on ehkä Euroopan ainoa yksinään esiintyvä naisklovni. Edelliseen Suomen vierailuun verrattuna kaikki numerot ovat uusia. Niiden joukossa on yksi Michellen tyylistä poikkeava numero, josta en kerro enempää. Olkoon se iloinen yllätys teille.


Michellen numerot hohtavat lämpöä ja niissä on havaittavissa voimakas henkilökohtainen kontakti yleisöön. Se sama fiilinki jatkuu usein vielä näytösten jälkeenkin, kun hän teltan ulkopuolella hyvästelee fanejaan. Tämä tapa olisi tervetullut muillekin artisteille. Siitä jää hyvä mieli eikä vaadi artistilta paljoakaan. Michelle on ottanut tehtäväkseen myös lämmitellä yleisöä ennen varsinaista näytöstä.


.

No comments:

Post a Comment