Wednesday, 28 June 2017

2017 Borko Clown


Onkohan se niin, että Borko Klovni tekee suurimman osan Sirkus Caliban näytöksestä, kuten viime vuonnakin? Melkein kaikki Borkon numerot olivat kuitenkin uusia. Sirkustaiteilijoissa arvostan korkealle sijalle klovnit. Hyvän klovnin täytyy joten kuten hallita lähes kaikki nekin taidot, mitä sirkuksen muut artistit omissa numeroissaan esittävät. Ei tietenkään täydellisesti, mutta perusteet ainakin. Pelkkä klovnimaskin tekeminen ei tee esiintyjästä klovnia. Mitä useampia sirkustaitoja klovni hallitsee, sen parempi.


Olen nyt parina vuotena seurannut Borkoa ja nostan hattua hyvälle ammattitaidolle. Kyllä hänen seurassaan viihtyy. Artistille, joka pystyy hoitamaan noin ison osan näytöksestä, löytyy aina töitä sirkuksesta. Tosin kaikki näkemäni numerot on esitetty intiimissä pikkusirkuksessa jossa yleisö on melkein ihossa kiinni. Samat numerot eivät takuulla toimi yhtä hyvin suuremmalla maneesilla tuhannen katsojan ympäröimänä.


Bulgarialainen Boris Mitov (s. 28.4.1972) esiintyy Suomessa Borko Klovni -nimellä. Netistä löytyy hänelle myös taiteilijanimet Borko Parvanov ja Borko & Veni..

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: