Friday, 21 April 2017

2017 Latoya Donnert


Ei tämä maailmalla mitään uutta ole, mutta ensimmäisen kerran eläissäni näin sirkuslehmiä Sirkus Finlandian tämänvuotisessa esityksessä. Niiden liikehdintä on niin rauhallista, että pieni huumori numeron aikana oli ihan paikallaan. Loistavasti Latoya Donnert vie numeronsa läpi rutiinilla. Eikä astu sievillä korkokengillään lehmänläjiin.


Seitsemännen polven sirkuslaisena Euroopan maneesit ovat tulleet Latoya Donnertille tutuiksi. Tämän vuotinen vierailu Suomessa on Latoylle jo kuudes. Hevosten koulutukseen erikoistunut Latoya tuo mukanaan nyt neljä holstein-friisiläistä lehmää. Nämä ihastuttavat ladyt ovat Linda, Doris, Diana ja Lila. Latoya matkusti talvella Tanskaan harjoittelemaan lehmälauman kanssa. Nyt pääsette näkemään harjoittelun tuloksen Finlandian maneesilla.


Maneesissa Latoya oli ensimmäisen kerran viisivuotiaana ja ammattimaisesti hän on työskennellyt hevosten parissa jo 15-vuotiaana. Latoya on kotoisin Englannista ja isä Gabi Donnert Unkarista. Äidin Beverley Roberts Donnertin sirkus-sukujuuret Englannissa ulottuvat jo parin sadan vuoden päähän.


Latoyan työskentelyä on aina ilo katsella. Sormi ei mene suuhun hänen kokemuksellaan. Varmalla karismalla ja aurinkoisella hymyllään hän valloittaa yleisön jo ensiaskelillaan. Lehmälaumakin pysyi hyvin hallinnassa ja teki sovitut liikkeet ja kuviot tunnollisesti. Ihan mukava yllätys.

Muuten – tasan 41 vuotta sitten tänään Sirkus Finlandia lähti ensimmäiselle kiertueelleen Tammisaaresta. Onneksi olkoon!

No comments:

Post a Comment