Saturday, 4 March 2017

Sirkusihmeitä = Sesongin Huippu


Sirkusihmeitä-niminen sirkusnäytös esitettiin Helsingin Messsuhallissa 4.–12.2.1950. Heti sen jälkeen Sirkusihmeitä siirtyi Tampereelle ja sirkusnäytös esitettiin VPK:n talossa Pirkankadulla. Kiertueen järjesti Ohjelma Oy. Sirkuksen nimi oli välillä Sirkusihmeitä ja välillä Sesongin Huippu.  Tamperelaislehdet kirjoittivat vierailusta mm. näin:

Sirkusvierailu Tampereella.
Tampereelle kuuden päivän vierailulle saapuneen sirkuksen ensi-ilta oli maanantaina Vpk:n talossa.
Ohjelman huippukohdan muodostivat intialaisen ryhmän Alharin esitykset. Ryhmä oli tuonut mukanaan 6 jättiläiskäärmettä ja 10 krokotiilia. Aluksi kaksi neitosta tanssi kaksi jättiläiskäärmettä käsivarsillaan. Käärmeet olivat kolmatta metriä pitkiä ja paksumpia kuin miehen käsivarsi. Sen jälkeen nostettiin laatikoistaan esille kaksi suurta ja äkäisen näköistä krokotiilia ja joukko pienempiä, mutta sitä vikkelämpiä saman eläinlajin yksilöitä. Hypnotisoimalla sa ryhmän johtaja krokotiilit mm. makaamaan aivan liikkumatta.
Muusta ohjelmasta mainittakoon Ibolyka Zilzerin humoristinen musiikkiesitys, Mr. Wrigtin esitykset, Mr. Solmun hauskat taikatemput ja Pelle Jalin välipalat.
Sirkus esittää mielenkiintoista ja osaksi ennen näkemätöntäkin ohjelmaansa Tampereen Seudun Invalidit -järjestön hyväksi Vpk:n talossa lauantaihin saakka.

Artistit hieman vaihtuivat eri paikkakunnilla. Pelle Jali eli Valto Aulamo ja taikuri Mr. Solmu eli Solmu Mäkelä esiintyivät ainakin Helsingissä ja Tampereella..

No comments:

Post a Comment