Monday, 20 March 2017

2017 Sirkus Tähti ensi-ilta • Premiere


Sirkus Tähti aloitti kiertueensa tuttuun tapaan Vihdin Haimoosta. Onneksi sade loppui illaksi, mutta kurakeli jäi. Teltan sisälläkin oli kylmä. Eilen oli toinen näytös Röykässä. Torstaina näytös on Otalammen hiekkakentällä ja lauantaiksi siirrytään Veikkolan koulun kentälle. Nämä ajat kannattaa kuitenkin tarkistaa jostain, Tähden nettisivut laahaavat vähän jäljessä. Kovin niukkasanaisia ovat nämä pienemmät sirkukset, varsinkin kiertueaikataulunsa kanssa.


Sirkus Tähden kansainvälinen seurue on tänä vuonna kooltaan reilu kymmenen henkeä. Telttamiehet ovat marokolaisia. Joukkoa vetää sirkustirehtööri Samir Abdelmeguid. Esiintyjäkaartissa on kaksi duoa ja kolme yksittäistä esiintyjää. Kaikki kokeneita ammattilaisia.


Turkulainen Lauri Koskinen aloitti jongleerauksen jo 12-vuotiaana. Koskinen on opiskellut sirkusta Turun ammattikorkeakoulun lisäksi Ukrainassa ja Ruotsissa.  Hän on yksi tunnetuimmista sirkusartisteistamme myös Euroopassa. Hänellä on hallussaan jongleeraustempun maailmanennätys ja ravintolataikuuden suomenmestaruus. Myös akrobatia ja taikatemput ovat hyvin hallussa.


Kenialainen Emmanuel Wayoga Mapipo on limbo-tanssija, tulennielijä, akrobaatti ja ilmeisesti tarvittaessa vaikka mitä. Kun aloittaa esiintymiset jo 8-vuotiaana, täytyy tässä vaiheessa jo hallita montaakin lajia. Hänen numeronsa Sirkus Tähdessä vaativat voimaa, tasapainoa ja notkeutta. Emmanuel esitti ensi-illassa limbo-tanssia, naruhyppelyä selällään ja tulennielentää. Ennakolta mainostettu tuoliakrobatia jäi näkemättä.


Virolainen klovnipariskunta Catherine ja Alexander Mironov käyvät maneesilla useaan otteeseen. Duo perustettiin vuonna 2000. Esiintymiskeikkoja on ollut ympäri maailmaa. Suomessakaan ei olla ensimmäistä kertaa.  Kaikki numerot menivät sulavasti, paitsi koirien kanssa vähän kompastellen. Numerot olivat mukavia, Pidin heidän ulkoasustaan ja rauhallisesta meikistään. Ei klovnin tarvitse näyttää zombielta.


Duo Jiliz edustaa kahta kansallisuutta, Ranskaa ja Unkaria. Oikeita nimiä pariskunnalle en löytänyt mistään. He esittävät jongleerausta, akrobatiaa trapetsilla ja käsilläseisontaa saxofonin säestyksellä. Ihastuttava pari. Tyylikkäät, yksikertaiset esiintymisasut eikä kasvoilla yliampuvaa maskia.


Suomalainen taikuri Samir eli sirkustirehtööri Samir Abdelmeguid on 21-vuotias. Haitari pysyy käsissä ja taikatemput yllättävät aina. Hyvin Samir saa yleisön mukaansa.


Liikuttavan hieno oli 4H:n sirkuskerholaisten esitykset väliajalla. Heillä oli ohjelmistossa diabolo-numero, klovniduo ja taikuri. Kaikki nousevia suomalaisia tähtiä.

Lisää kuvia myös täällä.

.

No comments:

Post a Comment