Friday, 30 December 2016

1952 Linnanmäki • Amusement park

Ulkolmanäyttämön takana näkyy vanha Maailmanpyörä. Boston-pyörä tuli vasta myöhemmin.
Kuva vuodelta 1958.

Avajaisvuotena 1950 yksi Lasten Päivän perustaman huvipuiston vetonauloista oli Cirkusteltta. Seuraavana vuotena se nimettiin Peacock'si. Helsingin Olympia-vuonna 1952 hankittiin Lintsille uusi teltta. Peacockiin mahtui nyt 1 200 istumaan ja seisomapaikkojakin oli 200. Ensimmäistä kertaa teltassa oli numeroidut paikat. Sirkusteltan fasadi oli upea. Näytöksissä säestäjänä toimi Mario Weberin 12-miehinen orkesteri. Vasta vuonna 1956 luovuttiin teltasta ja avattiin Peacock-teatterirakennus.


Ilmaisohjelmasta sai nauttia 1952 ulkoilmanäyttämöllä. Suoraan sydämeen lauloi The Delta Rhythm Boys ja kahelin tuntuinen Fattini heilui julmetun korkean lyhtypylvään huipulla. Taikateatterissa esiintyi suomalainen taikuri Julius Sundman koko kesän. Musikaalinen klovni Nuk tuli vasta elokuussa, koska kärsi valtavasta heinänuhasta. Teatterihallissa antoi näytöksiä pakistanilainen Rasool Hamza 17-vuotiaan tyttärensä Ditan ja tanssijatar Ayshan kanssa.

Kommentit:

Ylemmässä kuvassa ulkoilmanäyttämön oikealla puolella näkyy mielenkiintoinen teline. Se on luultavasti Trio Angelos nimisen ilma-akrobaattiryhmän rekvisiittaa. Esitykseen kuulunut moottoripyörä näkyy selvästi kuvassa. Ryhmä esiintyi Linnanmäellä 15-31.7.58.
Peter Lindfors


.

1 comment:

  1. Ylemmässä kuvassa ulkoilmanäyttämön oikealla puolella näkyy mielenkiintoinen teline. Se on luultavasti Trio Angelos nimisen ilma-akrobaattiryhmän rekvisiittaa.Esitykseen kuulunut moottoripyörä näkyy selvästi kuvassa. Ryhmä esiintyi Linnanmäellä 15-31.7.58

    ReplyDelete