Wednesday, 30 November 2016

Maria & Sofia Ignatova


Sirkus Finlandian tämän vuoden ohjelma oli loistava. Joku hehkutti sen jopa Finlandian 40-vuotisen historian parhaaksi. Nyt kun kuukausi on vierähtänyt kiertueen loppumisesta, ajattelin tehdä yhteenvetoa valitakseni kauden parhaan esiintyjän. Tuollaisesta joukosta ei kuitenkaan voi valita parasta. Niinpä kerronkin artistijoukon nuorimmista, jotka usein jäävät isojen tähtien varjoon.


Sisarukset Maria ja Sofia Ignatova esittivät isänsä ja sirkustirehtöörin kanssa yhdessä sellaista vikeltämistä, jollaista ei uskalla yrittääkään pelkällä hevosharrastuspohjalla. Kyseessä on hevosten selässä suoritettava akrobatianumero Pas de Deux, jossa miesakrobaatit nostavat naisakrobaatteja siten, että syntyy erilaisia muodostelmia. Olen useiden vuosien ajan päässyt sivusta seuraamaan tyttöjen opettelua ja voin sanoa, että se ei ole ollut helppoa. Eikä se varmaan jatkossakaan tule olemaan pelkkää verryttelyä.


16-vuotias Maria ja 14-vuotias Sofia selviytyivät erinomaisesti ensi-esiintymisestään ja ensimmäisestä kiertueestaan. Esiintymisessä ei ollut liikaa näkyvää kangertelua, empimistä tai arastelua. Kaiken lisäksi he hymyilivät  ja osoittivat nauttivansa esiintymisestään. Osa siitä oli tietysti näyttelemistä, mutta he osasivat sen hyvin. Noista pienistä palasista syntyy vuosien mittaan karisma, jota tarvitaan taitojen lisäksi. Jos vain tytöt jaksavat ahertaa edelleen. Vielä on liian aikaista tehdä pitäviä ammatinvalintoja.


Tyttöjen bulgarialainen isä Ignat Ignatov on jo pitkään hoitanut ja opettanut Finlandian eläimiä ja avustanut  Calle Junioria esiintymisissä. Ignatovilla on pitkäaikainen kokemus myös villieläinten kanssa esiintymisestä. Tyttöjen äiti Sandra Cordwell Sandow on sirkuslainen jo kahdeksannessa polvessa. Hän on puoleksi englantilainen ja puoleksi espanjalainen. Isoisä aikoinaan opetti hänet ilma-akrobaatiksi.

Sofian harjoitushetki 2014.

.

No comments:

Post a Comment