Tuesday, 22 November 2016

1978 Sirkus Finlandia


Neljä norsua olivat vuoden 1978 todellinen vetonaula. Bernhard Spindlerin elefantit olivat 12-, 8-, 6- ja 3-vuotiaita. Ohessa pari Jukka Nuutisen ottamaa kuvaa noista Sirkus Finlandian kaunottarista. Kertokaa kuka on tämä nuorimies. Ohjelmassa oli muitakin eläimiä – hevosia, poneja ja koira. Juontajana toimi vilkas nuorukainen Jouni Aalto.


Kiertue lähti matkaan Karjaalta 19.4. ja edessä oli silloin vielä 130 paikkakuntaa. Ohjelmanumeroita oli peräti 20. Niistä suomalaisia neljä: Airi ja Raimo Tamminen koiranumerollaan sekä akrobaatit Kati ja Tarmo Vilén. Tarmo teki myös Sleepy pellenumeron trapetsilla.


Henkilökuntaa oli noin 45 ja ajokalustona noin 35 autoa, traktoria ja vaunua. Telttaan mahtui noin tuhat henkeä. Paikka-anomuksissa haettiin noin 40 x 50 m kokoista kentää. Tienvarsimainokset olivat kooltaan 120 x 120 cm ja 250 x 120 cm. Niitä leviteltiin kullekin paikkakunnalle noin sata kappaletta.


Kommentit:

Elokuun alku 1978 toi Sirkus Finlandialle työtapaturmia. Nuorallatanssijan mustasukkaisuusdraama sai hänet lopettamaan kiertueen kesken. Tarmo Vilèn sairastui muutamaksi viikokosi. Jonglööri Rake Tamminen kompastui mikrofoninjohtoon ja repäisi polvikierukkansa. Kun monet artisteista vetivät kahta numeroa, oltiin helisemässä. Itse olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, ja valmistauduin opintoihin Teknillisessä korkeakoulussa. Puhelin soi, ja pääsin taikuriksi ja lassonpyörittäjäksi kolmeksi viikoksi varsinaisten artistien tuuraajaksi ruotsinkielistä pohjanmaata kiertämään. Ai mikä kesäduuni!
Kettil Cedercreutz 


.


No comments:

Post a Comment