Saturday, 1 October 2016

Suomen Tivoli N:o 2 1938 • Fun Fair


Vappuna 1938 tamperelaiset unohtivat arjen Suomen Tivolin kakkos-osastossa. Tässä Aamulehden ilmoitus tivolin saapumisesta. Sirkusteltta oli yksi tärkeä  osa tivolia. Chaplixia en tunne, mutta Rolando oli fakiiri, josta kerroin täällä.

Tässä alapuolella on kuva jostain Suomen Tivolin osastosta vuonna 1938.  Tivoli on pystytetty metsän reunustamalla raiviolle. Metsän takaa näkyy kaupunkia. Tivolikentällä mm. Zeppeliini-peli, keinukaruselli sekä tanssilava. Vasemmalla useampi ns. side-show -teltta.Kommentit:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Luulen, että Chaplix oli italialaissyntyinen Enzo Fedi, joka oli monta vuotta Suomen Tivolin palkkalistoilla. Hän teki Chaplin -imitaatiota nimelllä Mr Chaplix. Hän oli myös valokuvaaja, jolla oli oma valokuvaamo Tampereella. Fedillä on jälkikasvua useassa eri maassa ja yksi hänen tyttäristään on tekemässä kirjaa isästään.
MA

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

http://muistaja.fi/imageinfo.php?from=searchext&id=81482&prms=q%3Dchaplix 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


.


2 comments:

  1. Luulen, että Chaplix oli italialaissyntyinen Enzo Fedi, joka oli monta vuotta Suomen Tivolin palkkalistoilla. Hän teki Chaplin -imitaatiota nimelllä Mr Chaplix. Hän oli myös valokuvaaja, jolla oli oma valokuvaamo Tampereella. Fedillä on jälkikasvua useassa eri maassa ja yksi hänen tyttäristään on tekemässä kirjaa isästään. MA

    ReplyDelete
  2. http://muistaja.fi/imageinfo.php?from=searchext&id=81482&prms=q%3Dchaplix

    ReplyDelete