Saturday, 8 October 2016

Sirkus filateliassa • Circus in philately


Santsy Horväth tiikereidensä kanssa (Photo Kunstdruck) Sinikka Lehtisen arkisto.

NYT ON KIIRE!!! Järvenpään Filatelistiseura ry:n 55-vuotisjuhlanäyttely nimellä JF55v.2016 Postimerkkinäyttely  pidetään Järvenpään Harjulan koululla, os. Verkkotie 12, Järvenpää,
8.–9.10.2016. Näyttely on avoinna vielä sunnuntaina klo 10–16.

Näyttelyssä on kahden kutsutun kokoelman lisäksi 21 filateliaa koskevaa kokoelmaa ja 8 postikorttikokoelmaa, joihin Sinikka Lehtisenkin kokoelma kuuluu. Nämä ovat kilpailukokoelmia, jotka arvostellaan. Tulokset julkistetaan sunnuntaina klo 12. Lisäksi on muutama jokamiehen luokka, joista yleisö saa valita parhaan. Näyttelyn lisäksi paikalla on postimerkki- ja postikorttimyyjiä sekä  seura on teettänyt postikortteja, joihin voi saada oheisleiman. Tilaisuuteen ei ole sisäänpääsymaksua, joten kaikki ovat tervetulleita. Sinikka Lehtisellä on siellä myyntipöytä, joten hänkin on paikalla.

Sinikka Lehtisen sydän on pomppinut sirkukselle ja tivolille ji 1950-luvun alusta lähtien. Postikorttien keräilyn hän aloitti 30 vuotta sitten. Aluksi tuttuja Sariolaan liittyviä ja lopulta kaikkia tivoliin ja sirkukseen liittyviä postikortteja. Lähes aina niitä ovat artistit jakaneet ja myyneet näytöstensä yhteydessä.


No comments:

Post a Comment