Thursday, 27 October 2016

Klassinen- ja nykysirkus yhdessä • The classic and new circus together


Olipa sykähdyttävä tilaisuus, kun perinteisen sirkuksen ja nykysirkuksen edustajat istuivat yhdessä keskustellen onko sirkus aineetonta kulttuuriperintöä ja miten voimme edistää sirkuskulttuurin säilymistä ja kehittymistä Suomessa. Tällainen kokoontuminen pitäisi järjestää useimminkin jotta saataisiin näiden kahden tahon välissä irvistelevä kuilu hävitettyä. Se olisi molemmille osapuolille vain hyödyksi.

Koen Allary, johtaja, Circuscentrum, Belgia. 

Eläköön sirkuskulttuuri Suomessa! -seminaari järjestettiin Helsingissä 24.–25.10.2016. Ensimmäinen päivä vietettiin Sirkus Finlandian maneesissa Kaisaniemessä, josta nämä kuvatkin ovat. Puhujavieraiksi saapuivat myös Flanderin alueen sirkuksen tiedotuskeskuksen Circuscentrumin johtaja Koen Allary Belgiasta sekä Hollannissa sirkuskulttuurin strategiatyötä koordinoinut Arie Oudenes.Toisena päivänä työskenneltiin Sirkuksen tiedotuskeskuksen tiloissa Suvilahdessa. Samalla juhlittiin Sirkuksen tiedotuskeskuksen 10. ja Sirkus Finlandian 40. toimintavuotta.

Arie Oudenes, ent. toiminnanjohtaja, Stichting Circus Cultuur, Hollanti. 

Pari huomiota jäi tapahtumasta mieleen. Sirkustelttaan oli saapunut reilu 40 henkeä. Miksi paikalla ei näkynyt Sirkus Tähteä tai Sirkus Calibaa klassiselta puolelta? Sirkus Florentino on parhaillaan kiertueella Bulgariassa, joten he saavat anteeksi. No – en minäkään ehtinyt kuin ensimmäiseksi päiväksi.

Seminaarin esitteessä mainittiin: "Sirkuskulttuurimme pohjan ovat luoneet vahva nuorisosirkustoiminta ja sitä seurannut ammatillisen sirkuskoulutuksen kehittyminen, samalla kun nykysirkusryhmien toiminta on noussut kansainvälisestikin arvostetuksi ja perinteinen sirkus on säilyttänyt elinvoimaisuutensa."
Eikös se pohja luotu jo 1900-luvun alussa?

.

No comments:

Post a Comment