Tuesday, 27 September 2016

Tomi • suomalainen ja saksalainen • Finnish and German

Tomi hillitsee itsensä loistavasti kaunottarien lähellä.

Tomi Kanerva on Timo Kanervan ja Thekla Quaiserin poika, joten siksi hänellä on Suomen ja Saksan kansalaisuus. Tomi on huipputason jalkajonglööri ja valloittava klovni. Trumpettikin soi.
Tomi ei ole esiintynyt Suomessa vaikka osaa hiukan suomeakin.

Hän kuuluu arvostettuun Quaiserin sirkussukuun. Melkein kaikki suvun jäsenet ovat sirkustaiteilijoita. Omalla joukolla saadaan suurikin näytös aikaiseksi. Vuonna 1981 akrobaatti Timo Kanerva liittyi samaan seurueeseen ja tapasi tulevan vaimonsa Thekla Quaiserin. Heidän lapsensa Tea ja Tomi jäivät tietysti sirkusalalle. Olisipa mukava saada Tomi tänne Suomeenkin esiintymään. Tässä yksi videopätkä Tomin taidoista.

Tomin isoisä Felix Quaiser on suomalaisille hyvinkin tuttu. Vuosina 1976–2004 hän oli mukana täällä yhdessätoista eri sirkuskiertueessa. Joskus mukana oli lähes koko suku, joskus vain hevoset. Felix ja Margot Quaiser elävät nykyään paikoillaan eläkeläisinä hiljaiseloa Felixin omistamassa talvipaikassa Saksassa. Tomi on kasvanut arvostetun Quaiserin sirkussuvun huomassa, asuu ja vaikuttaa nykyään Saksassa Circus Quaiserissa.

Felix Quaiser Sirkus Finlandiassa 2004.
No comments:

Post a Comment