Saturday, 17 September 2016

Sirkus Finlandia Big Band

Kapellimestari Vasyl Romaniv

Vähiten huomiota ja julkisuutta sirkusmaailmassa saavat näkymättömissä työskentelevät henkilöt, joita useimmiten on monta kertaa enemmän kuin valokeiloissa loistavia artisteja. Kaikki järjestyksenvalvojat, valoista ja äänistä huolehtivat, siivoojat, myyjät, eläintenhoitajat, orkesteri... Ajatelkaapa jos sirkusohjelma esitettäisiin ilman musiikkia.

Sirkus Finlandia Big Band täydessä vauhdissa.

Pienemmissä sirkuksissa musiikki tulee nauhalta, vai pitäisikö nykyään sanoa muistista. Jos muistan oikein niin Sirkus Finlandiassa on aina ollut elävä musiikki. Orkesterin koko on vaihdellut tietysti taloustilanteen mukaan. Jo useamman vuoden on Finlandiassa ollut ukrainalainen yhdeksän hengen orkesteri, joka mielestäni soittaa loistavasti. Silti nykyäänkin tulee artisteja jotka antavat ohjaajalle muistitikun omalla nauhoitteellaan.

Veikkaan, että tuo rumpali on Pekka Maukonen, joka toimi Finlandiassa vuosina 1978–1990 
muusikkona, klovnina, juontajana ja vaikka minä. Korjatkaa jos erehdyin.

Sirkusmuusikon elämä on aika rankkaa. Sirkusleiri herää viimeistään kello 6 joka aamu. Karavaani siirtyy uudelle paikkakunnalle heti kahvikupillisen jälkeen. Perillä odottaa teltan pystytys. Muusikot kokoavat oman orkesterikorokkeensa ja pisten.  Muusikoille sileät niskaan yhtä tai kahta näytöstä varten ja sen jälkeen teltan purku. Minä en sellaista jaksaisi. He jopa hymyilevät.

Vuonna 2001 oltiin näin ylväissä fasadeissa. Rummuissa kapellimestari Wlodcimierc Kempiak..

Kahdeksanmiehinen orkesteri silloin joskus.

1984 orkka soitti lattiatasolla.

Komeat univormut joskus 1970- tai 1980-luvuilla.

.

No comments:

Post a Comment