Thursday, 29 September 2016

Holken, Inkoo, Finland


Holkenin tupaantuliaisia vietettiin viime perjantaina. Juhlatalo on mitoitettu suurimmillaan noin 60 hengelle. Tupariväkeä taisi olla ainakin yli 150. Ohjelmasta vastasivat Kielo Kärkkäinen yhtyeineen, trubaduuri Veli-Matti Kunnari ja monta muuta loistavaa taiteilijaa. Tilanpuutetta helpotti pihalla ollut teltta. Siellä yleisöä viihdytti Bluffo's Big Band kunnon saksalaiseen nahkahousu-tyyliin. Yksi teltan seinistä näytti Sirkus Tähden teltalta.


Maria ja Pekka von Cräutlein ostivat Tähtelän 1866 rakennetun koulun Inkoosta vuonna 2009. Koulutoiminta oli loppunut jo 1960-luvulla. Nimensä Holken eli linnunpönttö sai aikanaan paikassa kokoontuneilta eläkeläisiltä. Pekka asuu vaimonsa ja lapsensa kanssa koulurakennuksen vieressä sijaitsevassa pikkukoulussa, joka aiemmin oli päiväkoti.


Pekan aikaisempi sukunimi oli Kärkkäinen, mutta parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin taiteilijanimellä Prof. Bluffo. Hän on sirkuksen ja musiikin monitaitaja, jolla on sydän paikallaan myös muussakin sosiaalisessa elämässä – jopa vakavissakin asioissa. Hänen ansiolistansa on hengästyttävän pitkä. Bluffo viettää ensi vuonna 50-vuotistaiteilijajuhlaa.


Tupaantuliaiset olivat mieliinjäävät, hauskat juhlat. Eniten minua kuitenkin kiinnostivat takapihalta löytyneet vanhat sirkusvaunut. Osa niistä oli Sirkus Finlandiasta ja osa Ruotsista. Jossain piilossa oli kuulemma Finlandian ensimmäinen teltta 40 vuoden takaa. Tämä kalusto on vielä kunnostamatta. Jännityksellä odotan josko jotain näistä otettaisiin käyttöön jo ensi kesänä jonkun tapahtuman yhteydessä..

No comments:

Post a Comment