Monday, 11 July 2016

Circus Roncalli


Saanko esitellä sirkuksen, jonka haluaisin vielä joskus nähdä oikein livenä: Circus Roncalli. Minuun on tehnyt valtavan vaikutuksen se propaganda, jota Roncalli levittää itsestään. Siinä sirkuksessa kaikki on hyvin johdettua, kaunista, puhdasta ja siistiä. Kaikki toimii ja palvelu pelaa. Se oikein houkuttelee tutustumaan itseensä. Se on kuin sirkusmaailman mallilapsi. Haluaisin joskus varmistaa, että onko se tosiaan niin hieno sirkus mitä sen markkinointiviestintä kertoo. Täytyyhän siinä jotain olla poskellaankin.


Circus Roncalli on saksalainen sirkus, jonka perustivat Bernhard Paul (s. 20.5.1947) ja André Heller vuonna 1976. He viettävät siis 40-vuotisjuhlia kuten Sirkus Finlandiakin. Sirkuksen nimi juontuu elokuvasta Sarah Roncalli, kuun tytär, johon liittyi myös suosittu paavi Johannes XXIII (1881–1963), jonka virallinen nimi oli Angelo Giuseppe Roncalli.


Sirkuksen ensimmäinen näytös oli 18.5.1976 Bonnissa ja kiertue päättyi Müncheniin 18.8. Vuodesta 1980 lähtien Bernhard Paul johti sirkusta yksin. Vuonna 1986 Roncalli oli ensimmäinen Länsi-Saksalainen sirkus Neuvostoliitossa.


Sirkuksen talvileiri on ollut Kölnissä vuodesta 1984 lähtien. Se kuului aiemmin Circus Williamsille ja rakennettiin uudelleen Roncallille sopivaksi 1986. Bernhard Paul on aina suosinut rautatiekuljetuksia sirkuksensa logistiikassa. Tilanne on nykyisin kuitenkin vaikeutunut Saksan rautateiden vähennettyä lastauspaikkojaan.


Paul avioitui vuonna 1990 Eliana Lariblen kanssa. Heillä on kolme lasta – Lili, Vivien ja Adrian. Clown Zippo eli Bernhard Paul esiintyy edelleen. Hän myös omistaa yhden Euroopan suurimmista varietee- ja sirkuskokoelmista. Museon kokoelmissa on valtavasti pukuja, sirkuskirjoja, tivolilaitteita, sirkusvaunuja ja julisteita ym yli 10 000 kpl.

Kommentit:

Pari esitystä nähneenä voin sanoa, että huhut pitävät paikkansa. Kerran matkustimme neljän hengen voimin Saksaan katsomaan esitystä vain todetaksemme, että näytös oli loppuunmyyty. Se oli aikaa ennen internettiä ja kännyköitä. Roncallilla oli jo silloin katsomossa yksittäiset ja erilliset tuolit ja jokainen paikka numeroitu. Ylimääräisiä paikkoja ei ollut. Voisiko sitä kerätä jonkun porukan ja mennä syksyllä vaikka Wieniin katsomaan?
Markku A

.

1 comment:

  1. Pari eitystä nähneenä voin sanoa, että huhut pitävät paikkansa. Kerran matkustimme neljän hengen voiin Saksaan katsomaan esitystä vain todetaksemme, että näytös oli loppuunmyyty. Se oli aikaa ennen internettiä ja kännyköitä. Roncallilla oli jo silloin katsomossa yksittäiset ja erilliset tuolit ja jokainen paikka numeroitu. Ylimääräisiä paikkoja ei ollut. Voisiko sitä kerätä jonkun porukan ja mennä syksyllä vaikka Wieniin katsomaan? Markku A

    ReplyDelete