Tuesday, 5 July 2016

A-Sirkus 1985


A-Sirkus oli A-lehtien asiamiehilleen järjestämä koulutus- ja viihdetapahtuma. Vuonna 1985 teemana oli sirkus. Paikka oli Hotelli Korpilampi Espoossa.  Edellisellä kerralla teemana oli ollut Villi Länsi. Osallistujien toivottiin pukeutuvan teeman mukaisesti. Tapahtuma kesti perjantai-illasta sunnuntaipäivään.

Ohjelma tapahtui Sirkus Finlandia Juniorin teltassa, mikä oli pystytetty hotellin pihamaalle.  Perjantaina teltassa esiintyivät nuoret suomalaiset sirkustaiteilijat.  Virallinen ohjelma alkoi lauantaina aamupäivällä, kun a-lehtien toimitusjohtaja Yrjö Kokko ratsasti sirkuksen norsulla sisään ja toivotti osallistujat tervetulleeksi. Teltan ovelle oli pystytetty juomapiste ja sen ohittaessaan oli lupa ottaa pienet. Toiset ohittivat paikan useammin ja toiset harvemmin. Iltapäivän aikana oli useampia luentoja ja myyntikilpailujen tulosjulkistuksia.  Illalla oli Sirkus Finlandian Juniorin näytös ja katsomossa oli jo melkoisen monta pelleä. Sirkuksen puolesta paikalla oli maskeeraaja, joka auttoi jonkinlaisen klovnimaskin tekemisessä.  Muutama klovni taisi tosin nukahtaa kesken illan, joten hotellin pesulalla oli tavallista haastavampi lakanapyykki edessä.


Näytöksen jälkeen oli ravintolassa juhlaruokailu. Henkilökunta oli pukeutunut teeman mukaisesti. Sirkusaihe näkyi myös ruokalistan suunnittelussa. Jälkiruoka oli nimeltään  norsun kakkaa, ja se tuotiin keittiöstä foliolla vuoratulla kottikärryllä.  Kyseessä olivat suklaakuorrutetut jäätelöpallot.

Koska kyseessä olivat naamiaiset, niin iltaan kuului ”paras puku palkitaan” –kilpailut. Voittaja pääsi poseeraamaan norsun vieressä. Spindlerin elefantin saamisessa ravintolasaliin olikin omat haasteensa.  Sitä varten avattiin yksi ravintolan suurista ikkunoista ja rakennettiin norsua varten jonkinlainen silta.  Lopulta kaikki kuitenkin meni hyvin. Eräs myyntipäällikkö totesi, että ”ei ne asiamiespalkkiot niin suuret ole, mutta nämä vuosittaiset juhlat kruunaa kaiken”!

Mukana olleena
MA
Sir Richard eli Risto Pajunen oli yksi A-sirkuksen artisteista.
Tämä kuva on edellisvuodelta 1984.


.

No comments:

Post a Comment