Saturday, 25 June 2016

Kouvolan Taikapäivät 29.–31.7.2016

Taikapäivien tavoitteena on kotimaisen taikuriperinteen vaaliminen ja edistäminen. Markku Purho Ky on järjestänyt Taikapäiviä Kouvolassa vuodesta 1982 lähtien. Taikapäivät toteutetaan Kouvolan kaupungin ja yhteistyökumppaneiden tuella. Tavoitteensa mukaisesti Taikapäivät on ensisijaisesti kotimaisten taikureiden koulutus- ja kilpailutapahtuma, jonka yhteydessä järjestettäviin yleisönäytöksiin myös suuri yleisö on tervetullut.

Parittomina vuosina Taikapäivät järjestetään ammattilaisten koulutustapahtumana pääsiäisenä, jolloin ratkaistaan myös taikureiden Suomen Mestaruus. Parillisina vuosina, siis tänä vuonna, Taikapäivät järjestetään heinäkuussa 29.–31.7.2016 Kouvolassa kävelykatu Manskilla suurena yleisötapahtumana, jossa kilpaillaan Viihdeohjelmien Suomen Mestaruudesta. Samana viikonloppuna järjestetään Kouvolassa myös junioritaikureiden Suomen Mestaruuskilpailut ja koulutustapahtuma.

Tässä esiintyjälista tänään:
Jari Tapanainen
Klovni Dodo (Jari Siljamäki)
Héctor Mancha
Joshua Jay
Gregory Wilson
Christian Schenk
Pit Hartling
Rob Zabrecky
Fat Brothers
Michael Weber


Jari Tapanainen Kouvolan Taikapäivillä 10 vuotta sitten.

Suomalaisia esiintyjiä on siis ainakin kaksi. Jari Tapanaisen stuntit ovat aina olleet pelottavan näyttäviä, niin tälläkin kertaa. Suomen ainoa miekannielijä, fakiiri ja kahlekuningas Jari Tapanainen lukitaan käsirautoihin, vankivyöhön ja pakkopaitaan ja nosturi kohottaa miehen roikkumaan pää alaspäin lauantai-iltana Manskin kattojen tasalle. Kaulaa kuristaa kettinki, jonka päässä heiluu paino, joka hetken päästä vie tajun. Edellisellä Kouvolan keikalla kettingissä roikkui viisi kiloa. Tänä vuonna pannaan painoa lisää. Tavoitteena on uusi ennätys tähän Jarin useasti esittämään Kuristuskahle-numeroon.

Klovni Dodo.

Taikapäivien lauantai-iltapäivän perheohjelman huumasta vastaa Jari Siljamäen hauskanhilpeä Klovni Dodo. Klovni Dodo on kulkenut Siljamäen mukana jo yli 20 vuotta viihdyttäen lapsia ja aikuisia sanattomalla esityksellään ja huumorillaan. Tarjolla on naurettava annos Slapstick-komiikkaa, taituruuta, taikuutta ja sirkustelua.

.

No comments:

Post a Comment