Thursday, 9 June 2016

Klovnipari Di Lello Sirkus Florentinossa • Clowns Di Lello to Circus Florentino


Kummia kuuluu Ruotsistakin. Cirkus Wictorian kiertue loppui alkuviikolla. Cirkus Wictorian perustivat 1986 taikuripari Les Camorys eli Birgit ja Stig Mosshagen. Vuonna 2002 sirkus myytiin Åke Skogh'lle (1928–2009). Sitä ennen Åke oli toiminut 50 vuotta tivolialalla. Poika Håkan jatkoi tivolia. Vuonna 2009 Cirkus Wictoria siirtyi nykyisille omistajille Karin ja Lars-Åke Jonsson.


Tunnettu ja arvostettu klovnipari Di Lello oli yksi Cirkus Wictorian vetonauloista. Jossakin heistä näkyy käytettävän myös monikkomuotoista nimeä Di Lellos. Uusi työpaikka löytyi yllättäin hyvinkin läheltä – Suomesta. Sirkus Florentinon tirehtööri Florentin Tzvetkov joutuu polvileikkaukseen ja klovni-hommat siirtyvät häneltä Di Lellolle.


Hollantilaispari Di Lello on ollut Suomessa aiemminkin. He ovat olleet Pohjoismaissa useasti.  Alan ja Jeany Di Lello esiintyivät Sirkus Finlandiassa 1997 ja 2003. Muistan hyvin heidän valloittavan baletti-numeronsa Tatiana Bojanowski ja Sergei Ivanovitch. Suoraan Bolshoi-teatterista, kuten he mainostivat. Heillä on useita numeroita ja he hallitsevat lukuisan joukon soittimia.

.

No comments:

Post a Comment