Sunday, 22 May 2016

Sirkus Tähti Kirkkonummella 2016


Sirkus Tähti on liikkeellä jo toista vuotta. Samir Abdelmeguid on siis tosissaan. Toivottavasti intoa riittää vielä vuosiksi eteenpäin. Kentällä seisoo sini-keltainen teltta ja sen vieressä pomppulinna. Ympärille on kiertynyt muutama auto ja asuntovaunu. Yksi niistä on samalla lippukioski, josta saa myös ostaa erinomaisen ohjelmalehden itselleen. Lippujen hinnat 18–25 euroa.


Sisällä maneesia ympäröivä aita on madallettu. Aitioissa on yksittäiset tuolit. Nousevassa katsomossa istutaan puulankuilla. Valoja tarvittaisiin maneesille lisää. Teltan sisällä, oviaukon vieressä on kioski, jossa myydään kaikkea perinteistä sirkussyötävää ja -juotavaa. Kiertäviä kaupustelijoita ei näkynyt.

Ohjelma kulki vielä keväällä vähän kankeasti ja töksähtäen. Ongelmia oli valojen kanssa, äänen kanssa ja rekvisiitan vaihdossa. Esiintyjäjoukko oli pieni, mutta sitäkin parempi.


Suomalainen Klovni Dodo ei puhu sanaakaan, mutta ruumiinkieli on sitäkin ihanampaa.


Ranskalainen Duo Vincali eli Schlegel Allisone ja Robart Vincent hoitivat näyttävästi veitsenheiton, jongleerauksen ja ilma-akrobatian.


Pyöreähkö, sympaattinen liettualainen Greta Jurkone esiintyi kissojen ja koirien kanssa. Hän esitti myös hula-vanteet.


Sirkustirehtööri Samir Abdelmeguid teki suurimman työn. Hän oli juontaja, klovni, jonglööri, taikuri, lipunmyyjä, ääni- ja valaistusmies ja paljon muutakin. Ehkä liiankin paljon.


Sirkus Tähden nettisivut ja blogi eivä kulje ihan samaa tahtia sirkuksen kanssa. Ne ovat kuitenkin tärkeimpiä informaatiolähteitä nykyihmisille ja ne olisi syytä pitää ajan tasalla elävinä ja toimivina. Facebook-sivut näkyvät toimivan paremmin.

.

No comments:

Post a Comment