Monday, 30 May 2016

Klovni Walter

Gregor.

Walterilla on huomenna syntymäpäivä. Onneksi olkoon! Walter eli Valtteri on oikealta nimeltään Heikki Leppävuori. Oikeastaan hänen piti esiintyä Sirkus Finlandiassa tänä vuonna taiteilijanimellä Gregor, mutta esitteisiin tuli vahingossa nimi Walter. Ainahan hän on ollut Valtteri – oikein tuplaveelläkin välillä.

Walter (Gregor) torjuu Finlandian sirkustirehtöörin ehdotukset.

Gregor on kuitenkin Leppävuoren yksi uusista hahmoista, joka on vallan ihastuttava tyyppi. Hän vilahtaa siellä täällä koko ohjelman ajan, mutta varsinainen numero on vallan erikoinen nuorallakävelijän taidonnäyte.

Maneesimestari Carlo Jarz auttaa Valtteria pahimman yli Sirkus Finlandiassa 2012.

Laskujeni mukaan hän on esiintynyt aiemmin Sirkus Finlandian kiertueilla viisi kertaa. Ensimmäinen kerta oli 1986. Klovni Valtteri oli mukana myös Finlandian Bulgarian kiertueella 1989–1990. Nykyvuodet ovat kuluneet pääasiassa nykysirkuksen ja alan opiskelijoiden parissa. Hän on pääasiassa klovni ja akrobaatti. Hän on myös sirkusopettaja ja -ohjaaja useissa eri laitoksissa ja produktioissa.

Sirkus Finlandia Juniorissa 1986.

Uskotteko, jos kerron, että Valtteri esiintyi myös Sirkus Sariolassa vuonna 1994? Kyllä vaan! Civa-lehden 2/1994 mukaan Suomen Tivoli järjesti kokeilumielessä juhannuksena 1994 Rovaniemellä ihan oikean vanhan ajan sirkusnäytöksen sini-valkoisessa teltassa. Ja yksi tähdistä oli Valtteri. Muita tähtiä olivat ainakin jonglööri ja taikuri Jani Suihkonen sekä Lili Sariola käärmeineen. Juontajana toimi Markku Aulanko.

Sirkus Finlandiassa joskus kauan sitten.


.

No comments:

Post a Comment