Wednesday, 6 April 2016

Wiktorix


Pari vuotta sitten kyselin taiteilija-postikortin perään, jossa esiintyi mies ja nuori poika. Kortin takana luki Wiktorix, 1945, Helsingin Tasapaino - notkeusvoimisteliat. Samoilla tiedoilla löytyi nyt toinen kortti, jossa esiintyy samainen poika yksistään. Viime kerralla selvisi, että tuo aikuinen mies oli Viktor Viljo Helpiö (16.7.1915–18.3.1991). Tämän notkean pojan nimi jäi arvoitukseksi. Taitaa jäädä edelleen?

Helpiö käytti useita eri taiteilijanimiä, esim. The Victor, The Viktor, The Wictor, Wiktorix, The Charles, Pyörä-Charles, Velocharles jne. Hän oli sirkuksen moniosaaja, tutuimmaksi hän tuli kai polkupyöräakrobaattina. Helpiöllä oli myös rullaluistinnumero kauniin avustajattaren kanssa. Kaiken lisäksi Helpiö oli erilaisten kulkupelien keksijä. Hän puhui myös usein keksimästään yhden sormen seisonnasta, jonka voi tehdä ilman käsinettä tai muutta peittoa.

Kommentit:

Vastauksena pojan henkilöön kerron, että hän on Reino Blomfelt. Veljekset Eino ja Reino Blomfelt olivat molemmat eteenpäin notkeita. Reino esiintyi yhdessä Viktor Helpiön kanssa.
Viktor Helpiö kertoi kehittäneensä motorisoidun rullaluistimen sekä talvihankia varten motorisoidun suksen.
MA

.

1 comment:

  1. Vastauksena pojan henkilöön kerron, että hän on Reino Blomfelt. Veljekset Eino ja Reino Blomfelt olivat molemmat eteenpäin notkeita. Reino esiintyi yhdessä Viktor Helpiön kanssa.
    Viktor Helpiö kertoi kehittäneensä motorisoidun rullaluistimen sekä talvihankia varten motorisoidun suksen. MA

    ReplyDelete