Tuesday, 19 April 2016

Moskovan Suuri Sirkus Helsinkiin | The Great Moscow Circus in Helsinki

Ohjelmalehti 1960.

Iltalehti julkaisi runsaita ylisanoja pursuavan uutisen helmikuussa: Maailman parhaana palkittu Moskovan suuri sirkus Suomeen kesäkuussa. Jutussa kerrotaan myös, että sirkus saapuu  nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Mielestäni näitä väittämiä pitäisi hiemen korjailla.

Kokonaisia sirkuksia ei millään festivaaleilla arvostella paremmuusjärjestykseen. Se on mahdotonta koska ohjelma ja esiintyjät vaihtuvat jatkuvasti. Ainoastaan sirkustaiteilijat kilpailevat paremmuudesta.

Moskovan Suuri Sirkus on vieraillut Suomessa kymmenkunta kertaa. Ensimmäinen taisi olla 1960 ja viimeisin 1990.Tällä hetkellä maailmalla kiertää muitakin Moskovan Suuria Sirkuksia. Tässä yksi niistä Australiassa The Great Moscow Circus.Tässä toinen esimerkki Englannista The Moscow State Circus. Suomessakin puhuttiin aikoinaan, että Moskovan Suuri Sirkus on sama kuin Neuvostoliiton Valtionsirkus.

Oli miten oli. Nimistä viis. Pakko se on mennä katsomaan Helsinkiin.

Kommentit:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Sitä minäkin. Sillä lapsuudessa, en muista vuotta, mutta tuli siellä käytyä. Mistäköhän nuoret mainoksien tekijät nämä "Ahaa" elämyksensä saavat??? Ihan vanhan aikaisesti Googlettaisivat niin ei tulisi tuollaisia mokia. Ainoa mikä on muuttunut on maan nimi, mutta Moskova on kuitenkin olemassa ja samalla paikalla.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Minäkin muistan että sirkus kävi lapsuudessani täällä. Taisi olla 70 -80 -luvulla. Mainoksien tekijöiden pitäisi tarkistaa faktat ennen kuin alkavat kehitellä omia juttujaan jotka eivät pidä paikkaansa.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

.

2 comments:

  1. Sitä minäkin. Sillä lapsuudessa, en muista vuotta, mutta tuli siellä käytyä. Mistäköhän nuoret mainoksien tekijät nämä "Ahaa" elämyksensä saavat??? Ihan vanhan aikaisesti Googlettaisivat niin ei tulisi tuollaisia mokia. Ainoa mikä on muuttunut on maan nimi, mutta Moskova on kuitenkin olemassa ja samalla paikalla.

    ReplyDelete
  2. Minäkin muistan että sirkus kävi lapsuudessani täällä. Taisi olla 70 -80 -luvulla. Mainoksien tekijöiden pitäisi tarkistaa faktat ennen kuin alkavat kehitellä omia juttujaan jotka eivät pidä paikkaansa.

    ReplyDelete