Tuesday, 8 December 2015

Valtio jakoi rahaa | The state shared money


Valtio on jälleen muistanut myös sirkustaiteilijoita. Valtion esittävien taiteiden toimikunta myönsi sirkustaiteen valtionpalkinnon Mad in Finland -työryhmälle, jonka muodostavat Mirja Jauhiainen, Sanna Kopra, Stina Kopra, Heini Koskinen, Sanja Kosonen, Elice Abonce Muhonen ja Lotta Paavilainen. Palkinto on suuruudeltaan 13 500 euroa, ja sen jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen torstaina 26.11.2015 Helsingissä. Teosta on esitetty ympäri Eurooppaa yli viisikymmentä kertaa ja se on kerännyt jo noin 18 000 katsojaa.


Monialaisen taiteen valtionpalkinto meni WHS:lle. Valtion taiteiden välisyyden, moninaisuuden ja kansainvälisyyden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi ministeri Grahn-Laasonen 18.11.2015 Helsingissä. Palkinto on suuruudeltaan 13 500 euroa. WHS on visuaalisen teatterin ja nykysirkuksen taiteilijaryhmän Ville Walo, Kalle Nio ja Anne Jämsä perustama yhdistys. Palkinto myönnettiin uuden monialaisen taiteen esityspaikan Teatteri Unionin perustamisesta Helsinkiin.


Taiteen edistämiskeskus myönsi lastenkulttuurin valtionpalkinnon Sairaalaklovnit ry:lle 21.11.2015. Palkinto myönnetään tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta lastenkulttuurityöstä tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta lastenkulttuuritoiminnasta. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa. Sairaalaklovnit ry aloitti toimintansa vuonna 2002 Hyksin lasten- ja nuortensairaalassa. Nyt toimintaa on kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa, joihin kaikkiin on keskitetty vaikeimmat ja pitkäkestoisinta hoitoa vaativat lapsipotilaat. Tällä hetkellä koulutettuina sairaalaklovneina, klovnitohtoreina, työskentelee 40 esiintymisen ammattilaista. Yhdistyksen toiminta rahoitetaan kokonaan avustus- ja lahjoitusvaroin

.

No comments:

Post a Comment