Saturday, 12 December 2015

Sirkus Tähti Talvisirkus | Winter Circus


Tänään ja huomenna on vielä mahdollisuus käydä katsomassa Sirkus Tähden Talvisirkus Helsingin Oulunkylässä. Kävin katsomassa ensi-illan sateisena keskiviikkona. Isolla hiekkakentällä seisoi Keski-Euroopasta hankittu komea teltta. Se on kaksimastoinen ilman myrskytankoja ja paljon turvallisemman näköinen kuin edellinen teltta. Joulupukkia ei kuitenkaan näkynyt missään lupauksista huolimatta.


Siltä joulupukilta Sirkus Tähti olisi voinut myös pyytää lisää valoja teltan sisälle. Niitä olisi tarvittu sekä yleisvalaistukseen että ohjelmanumeroihin. Valtava pimeys ei oikein luo talvitunnelmaa ja varmaan pelottaakin joitakin. Uusi aloittava yritys ei tietenkään voi olla täydellinen, mutta talven tai joulun tunnelma ei synny vain parista pikkukuusesta ja tonttulakeista pimeässä teltassa.


Ulkoisista pikkupuutteista huolimatta esiintyjäjoukko oli hyvä. Ohjelman juonsi sirkustirehtööri Samir Abdelmeguid. Hän myös esiintyi Taikuri Samir -nimellä ja jongleerasi. Hanuri pysyi myös hänen hyppysissään mukavasti.


Muutamista ohjelmanumeroiden taustamusiikeista vastasi forssalainen yhtye Delia St.Claire I. He musisoivat myös koko väliajan miellyttävän melankolisella tyylillään. Trion jäsenet olivat Sini Eloranta – laulu, Juha Kreivi – kitara ja Anssi Pohjola – basso.


Kaikki esiintyjät olivat suomalaisia. Ohjelman aloitti 12-vuotias trapetsilupaus Sara Tolpo, josta kuulemme vielä paljon, jos vain tytöllä intoa riittää harjoitteluun.


Vatsastapuhuja Ari Lauanne esitti loistavan numeron. Hetken päästä sama herra seisoi maneesilla heitellen veitsiä avustajansa ympärille.


Prof. Bluffo eli Pekka von Cräutlein oli artistijoukon vanhin ja se näkyi myös karismassa. Ihastuttavan Mariansa kanssa he esittivät useita numeroita vankalla rutiinilla. Sitä ei hankaloittanut edes jääkarhun pään putoaminen kesken numeroa.


Aaro Kontio oli monipuolinen artisti, joka hallitsi sekä diabolon että tulen. Aarolta löytyy neljä diabolon suomenmestaruutta, joista tuorein on tältä vuodelta. Myös maailmanennätyksiä Kontiolla on kaksi kappaletta.


Iida Vuorinen hämmästytti sirkusteltan yleisöä tuoliakrobatiallaan. Numeroon kuului myös osio yksipyöräisellä, mutta turhan korkeaksi rakennettu maneesiaita peitti sen näkemisen muilta kuin aition eturivissä istuvilta. Miksi maneesin ympärillä edes oli aita, kun ohjelmassa ei ollut esimerkiksi eläimiä? Siihen riittäisi ihan hyvin pelkkä piste eli matalista laatikoista koottu koroke.


No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: