Monday, 16 November 2015

Moira Orfei


Yksi maailman tunnetuimmista sirkusten kiintotähdistä on sammunut. Italialaisen sirkuskulttuurin ikoni Moira Orfei nukkui pois eilen.

Miranda Orfei (21.12.1931–15.11.2015) syntyi sirkuskaravaaniin ja eli siinä koko ikänsä. Hänen isänsä Riccardo Orfei ja äiti Violetta Arata opettivat tyttärelleen kaikki sirkusartistin perustaidot perinteen mukaisesti. Vuonna 1960 hän aloitti sirkuksen ohella elokuvauransa ja esiintyi lähes 40 elokuvassa. Vuonna 1961 hän avioitui akrobaatti-tanssija Walter Nonesin kanssa. Jossain vaiheessa Miranda otti nimekseen Moira. Kuusikymmenluvun alussa Walter ja Moira pistivät liikkeelle Circo Moira Orfein. Moirasta kehittyi erinomainen norsun kouluttaja ja Walter sai kuuluisuutta leijonillaan. Tänään sirkus on yksi Italian arvostetuimmista.

Nykyään sirkusta johtaa Moiran poika Stefano Orfei-Nones (s.1985). Tytär Lara Nones on myös sirkusartisti. Loppuun saakka Moira Orfei oli mukana jokaisessa sirkusnäytöksessä ja tervehti yleisönsä joka kerta. Tähän päivään asti myös hänen kasvonsa näkyvät kaikessa sirkuksen mainonnassa. Kasvojen tunnettavuuteen on varmaan osasyynä myös hänen valtava suosionsa elokuvanäyttelijänä.
.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: