Friday, 6 November 2015

Hurjaruuthin Talvisirkus Matkalla


Sain tilaisuuden nähdä ennakkonäytöksessä muutamia otteita Tanssiteatteri Hurjaruuthin uudesta talvisirkuksesta, jonka ensi-ilta oli eilen Helsingissä Kaapelitehtaan Pannuhallissa. Ihastuin kovasti vaikka näin vain muutaman yksittäisen numeron. Pakko se on katsoa vielä kokonaisuudessaankin. Esitykset jatkuvat tammikuun 10. päivään asti. Talvisirkus Matkalla esittelee kulttuurisia eroavaisuuksia. Eteen vyöryy maailman kulttuurien kummallinen kirjo Istanbulista Intiaan, Korvatunturin kylmyydestä kameliaavikoiden kautta aina etelän lämpöön. Se haastaa pohtimaan käsitystämme vieraista kulttuureista ja kenties ajatteluumme kätkeytyvistä stereotypioista.


Esityksen on ohjannut eurooppalaisen nykysirkuksen kärkinimiin kuuluva Maksim Komaro. Esiintyjätkin tulevat ympäri Eurooppaa: Heikki Leppävuori, Katerina Repponen, Pasi Nousiainen, Karyna Nevecheria, Veli-Matti Saarela, Aurélie Varrin, Antoni Klemm, Sofia Daniel, Milla Lahtinen, Jori Reunanen ja Rasmus Witikka.


Pienestä kiertueteatterista spektaakkelimaisen Talvisirkuksen pyörittäjäksi kasvanut Tanssiteatteri Hurjaruuth täyttää ensi vuonna 35 vuotta! Hurjaruuth on tuottanut yli sata ensi-iltaa vuodesta 1981 lähtien. Vuodesta 1995 alkaen on Hurjaruuth tehnyt esityksiä ainoastaan lapsille, joskin Talvisirkuksen myötä aikuisyleisön määrä on jatkuvasti kasvanut. Talvisirkuksesta on muodostunut joulunajan traditio lapsille ja perheille – mummuille ja vaareille myös.


Vuosittain Hurjaruuth työllistää kymmenkunta vakituista työntekijää ja noin sata eri alojen freelancetaiteilijaa. Talvisirkus on yksi suurimmista sirkustaiteilijoiden työllistäjistä Suomessa talviaikana. Lukuisat alan kotimaiset ammattilaiset ovat aloittaneet uransa Talvisirkuksissa esiintymällä.


.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: