Friday, 23 October 2015

Henrico yksipyöräisellä – Henrico with unicycle


Muutama päivä sitten oli tarinaa saksalaisista pyöräakrobaateista Die Bräuers vuonna 1955 Tivoli Matti Sariolassa. Tarina jatkuu vielä, kun Henrico eli Björn Gammals innostui harjoittelemaan heidän yksipyöräisillään. Yläkuvassa hän jongleeraa kirahvipyörällä. Kolmen keilan heitto meni mallikkaasti. Pyörästä puuttui niklaus ja kiilto, koska se oli harjoituspyörä. Henrico innostui kovasti yksipyöräisistä. Hän sai jopa pyörän omakseen Bräuerseilta. Myöhemmin hän sai kuitenkin todeta, että monet esiintymispaikat olivat aika matalia ja hankalia esiintyä pyörällä.

Vuonna 1957 Henrico tutustui jonglööri Sagittoon, joka esiintyi sen kesän Sirkus Panakoksessa. Joissakin ohjelmatiedoissa hänet esitelltiin nimellä Sagith, heittotaituri Amerikasta Yksi temppu oli, kun hän lattialla seisten heitti kynttiläjalan päänsä päälle ja sitten kynttilän jne. Hän oli kovasti kiinnostunut Henricon pyörästä, jonka Henrico sitten antoikin vuorostaan hänelle.


Vuosia myöhemmin Henricon kokoelmiin tuli yllä oleva kuva, jossa Sagitto tekee sen saman kynttilänjalkatempun yksipyöräisellä. Henricolla puolestaan on viimeiset lähes 60 vuotta ollut aina vähintään toinen jalka lattialla. Tai ainakin tässä 1977 otetussa kuvassa Tampereen Mini-Sirkuksen harjoituksista Särkänniemen ulkoilmalavalla.No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: