Tuesday, 18 August 2015

Suurenmoiset Sariolat – Magnificent Sariola family


Huvin vuoksi - Suurenmoiset Sariolat -näyttely on pakko käydä katsomassa 21.8–15.11.2015. Paikkana on Taide- ja museokeskus Sinkka - Keravan museo. Näyttely kertoo Grönroos-Sarioloiden huviliiketoiminnan historiasta ja esittelee siihen eri aikoina kuuluneita moninaisia huvituksia ja huviliikkeitä. Kävijä voi aistia Pohjola-telttaelokuvateatterin tunnelmaa, tutustua surmanajaja Onni Suurosen (1923–2014) ajovälineistöön, tivolien eksoottisiin näytöseläimiin sekä huvilaitteisiin. Näyttelyä täydentää kuvataiteilija Marjo Levlinin installaatio "Humpuukiteltta ja mustakabinetti", joka koostuu Sarioloihin kiinteästi liittyneen tivolimies Louis Billingin (1888–1980) esityksiin kuuluneesta välineistöstä sekä kahdesta videoteoksesta. Näyttely nostaa esiin keskeisiä toimijoita ja vaikuttajia, niin suomalaisen tivolialan suurmiehen Johan Adolf Fredrik "Jaffu" Sariolan (1886–1967) kuin myös joukon tivoleissa ja tivolisirkuksissa esiintyneitä taiteilijoita. Näyttelyä täydentävät monipuolinen oheisohjelmisto luentoineen sekä näyttelyn yhteydessä julkaistava FM Heikki Nevalan suomalaista sirkus- ja tivolihistoriaa käsittelevä tietokirja.


Kommentit:

Täytyy käydä, vuonna 1972 Suomen Tivolin Royal sirkuksessa esiintyi Taikuri Peter Daniels eli Pekka Pekkonen hänen esityksensä nähtyäni päätin että minusta tulee taikuri. Tänä vuonna vietän 40-vuotistaitelijajuhlaani taikurina.
Jussi Jalkanen

.

2 comments:

  1. Täytyy käydä, vuonna 1972 Suomen Tivolin Royal sirkuksessa esiintyi Taikuri Peter Daniels eli Pekka Pekkonen hänen esityksensä nähtyäni päätin että minusta tulee taikuri. Tänä vuonna vietän 40-vuotistaitelijajuhlaani taikurina.

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: