Saturday, 20 June 2015

Scandinavian Elephant Tournee


Tämä ilmoitus oli Aamulehdessä marraskuun puolivälissä 1960. Talvi oli siis tulossa ja teltat vaativat lämmitystä. Tässä ei kuitenkaan mainita mikä tivoli tai minkä niminen yritys on kyseessä. Tämä on ilmeisesti jonkinlainen riisuttu talvitivoli. Mikkelissäkin se kuulemma poikkesi samanlaisin eväin. Täytyy siis tehdä omia johtopäätöksiä.


Tuossa valokuvassa poseeraavat eläinkouluttaja Kalle "Caru" Nyman ja hänen intialainen norsunsa Pepita. Norsun painoksi ilmoitetaan neljä tonnia. Kuva on otettu 50-luvun puolivälissä. Esiintymässä nähdään myös pantteri ja apinoita. Tampereen Nekalassa on näköjään myös jonkinlainen pelihalli.


Tämä lehti-ilmoitus oli Echo-lehdessä. Suomen Tivoli kauppasi siinä Carua ja Pepitaa talvikiertueelle 1962. Pepitasta kerrottiin, että se laulaa, tupakoi, musisoi ja työskentelee ilman koukkua ja ruoskaa. Oliko tämä Scandinavian Elephant Tournee Nymanin oma bisnes vai Suomen Tivolin. Yhteystietoihin oli merkitty Unto Sariola. Kalle Nyman kokeili yksinkin kaikenlaisia kiertueita ja monessa niissä oli Sariola mukana. Tuo Nekalassa esiintyminen saattoi siis olla harjoittelua tälle Skandinavian valloitukselle. Mitenkähän siinä muuten kävi? Ja kuka oli tuo peliyrittäjä Nymanin kanssa?

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: