Saturday, 30 May 2015

La Cúpula del Mar – Different Tent


Nyt iski valtava tarve lähteä Espanjaan. Pitäisi vielä löytää sponsori tälle matkalle. Nimittäin Barcelonasta hiukan pohjoiseen meren rannalla Santa Susannan kaupungissa on parhaillaan La Cúpula del Mar -niminen teltta, jossa esiintyvät vuorotellen Super Circus ja Olé! Flamenco Varieté -show. Sirkuksessa on loistava ohjelma, liputkin vain 12–32 euroa, mutta melkeinpä mielenkiintoisempi on tuo teltan rakenne.


Se näyttää oikeastaan iglulta. Se lepää paikallaan ilman maahan iskettäviä ankkureita. Teltassa ei ole mastoja eikä myrskytankoja. Näkyvyys on siis erinomainen katsomon kaikista kulmista. Jos oikein muistan, niin Sirkus Florentinolla oli hiukan samantapainen rakenne teltassaan esimmäisenä vuotenaan 2007, tosin paljon pienemmässä mittakaavassa.


Teltta on on 16-sivuinen monikulmio. Katsomoon mahtuu 876 henkilöä. Vaihtoehtoisesti telttaan voidaan sijoittaa neljän hengen pöytiä yli 400 henkilölle. Maneesi näyttää kuvissa pienehköltä, mutta se voidaan tarvittaessa suurentaa 12,7 metriseksi halkaisijaltaan. Katsomossa on yksittäiset istuimet. Ilmastointi pelaa kylmällä ja kuumalla. Mielenkiintoinen!


Kommentit:

Teltan ulkonäöstä oma ajatukseni: Edistys ja uusiutuminen on hyvä ja kannatettava juttu, mutta vanhan sirkusmiehen silmä saa kriisin nähdessään tämän sirkusteltaksi kutsutun pallon.
Timo Kanerva

.

No comments:

Post a Comment