Saturday, 2 May 2015

40 hauskaa vuotta Tampereella – 40 amusing years in Tampere


Tältä se näytti koko komeus 40 vuotta sitten. Särkänniemen huvipuisto avasi porttinsa 1975. Portilla komeat lippusalot,  oikealla puolella sosiaalirakennus, vasemmalla Onnen-Kasino ja sen jatkona ainoa kivirakennus, yleisö-WC. Ensimmäisellä torilla iso Metkula-rakennus, joka tänä vuonna purettiin pois. Sen vieressä Malmisen grilli. Metkulan itäpuolella Pelihalli ja Peilisali-Sokkelo. Metkulan pohjoispuolella Mini-Avion ja siitä rantaan päin Kesoil-rata ja Tintamareski aivan rannassa. Ulkoilmanäyttämön alapuolella Troika, Calypso ja aivan rannassa Autorata. Siinä kaikki. Ja hauskaa oli.


Troika on vanhin edelleen toiminnassa oleva ajolaite. Se ostettiin Hussin tehtaalta Saksasta jo 1974. Ensimmäisen vuoden se pyöri Linnanmäellä. Lintsin kanssa oli paljon yhteistoimintaa. Valtaosa laitteista tuli alkuvuosina Helsingistä.


Tässä kuvassa esiintyy akrobaattipari Maria & Ben eli Maria ja Pentti Heinonen vuonna 1977. Ensimmäisinä vuosina oli runsaasti ilmaista ohjelmaa ulkoilmanäyttämöllä. Esiintyjinä oli pääasiassa suomalaisia sirkustaiteilijoiita. Sitten alettiin säästää ja lavaa vuokrattiin muuhun käyttöön, pidettiin tanssilavana, kahvilan ulkotarjoilualueena jne. Nykyään tilanne on taas toisin. Erllistä aidattua huvipuistoakaan ei enää ole, vaan koko Särkänniemen aluetta kutsutaan elämyspuistoksi.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: