Thursday, 9 April 2015

Huomenna alkaa – Tomorrow it begins


SirkusFinlandian tämän kauden ensi-ilta on huomenna Tammisaaressa. Yleensä Finlandia on aloittanut kiertueensa kotoaan Karjaalta, mutta nyt toisena vuotena peräkkäin startti tapahtuu Tammisaaresta. Samaa Raaseporin kaupunkia ne ovat nykyään, kuten Pohjassa sijaitseva talvileirikin. Mustiossakin Finlandia on pitänyt kotiaan. Sekin on pääosin Raaseporin kaupunkiin kuuluva taajama.

Nämä seudut ovat olleet Sirkus Finlandian koti sen perustamisesta lähtien. Ensi vuonna juhlitaan 40 vuotta kestänyttä kiertuelämää. Lumien sulaessa on täältä aina lähdetty liikkeelle ja ensilumen mukana palattu kotiin vaihtelevalla menestyksellä. Muut suomalaiset sirkukset eivät ole aiemmin näin montaa vuotta jaksaneet. Ylhäällä tämänvuotinen ikkunajuliste ja alhaalla ohjelmalehti. Jotain avaruuteen liittyvää siis tiedossa.


Muuten – Raaseporin kaupunki synnytettiin Uuden Vuoden päivänä 2009. Raaseporin linna on Raaseporin Snappertunassa sijaitseva linna, joka mainitaan ensimmäistä kertaa historiallisissa dokumenteissa vuonna 1378. Linna koki loistonsa 1400-luvulla, mutta Helsingin perustamisen jälkeen Raaseporin merkitys väheni, kunnes se vuonna 1553 hylättiin.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: