Wednesday, 18 March 2015

Lelumuseoon – To the Toy Museum


Sirkuksen magiaa -erikoisnäyttely (24.3.2015-28.2.2016) Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä vie museovieraan ihmettelemään sirkuslaisten huippuunsa viritettyä taituruutta ja sen apuvälineitä.

Sirkus on ollut suosittu aihe leluissa jo pitkään: näyttelyn nostalgisissa peltileluissa seikkailevat rummuttavat klovnit ja temppuilevat norsut. Sirkusjunat ja -vankkurit asukkeineen ja eläimineen ovat inspiroineet myös LEGOn, Playmobilin ja Fisher Pricen kaltaisia lelujättejä. Esillä näyttelyssä on leikkikalujen lisäksi esimerkiksi sirkustaiteilijoiden asuja ja välineistöä, kuten nimekkään jonglööri Henricon jonglöörivälineitä sekä televisiosta tutun Sirkus Papukaijan tirehtöörin asu 1960-luvulta. Mielenkiintoisen lisän näyttelyyn tuo taikuri Mano d’Oron vaikuttava taikaesineiden kokoelma, jonka vanhimpiin esineisiin kuuluvat muun muassa taikalaatikot 1800-luvun alusta.

Lelumuseon oma sirkusmaneesi houkuttelee lapset ja lapsenmieliset omaan sirkusleikkiin. Liukumäki on muuttunut sirkusnorsun kärsäksi, sirkusvankkurissa voi tekeytyä vaikkapa taikuriksi ja testin avulla saa selville, minkä sirkustaiteilijan ammatti sopisi itselle parhaiten. Opastuksilla tutustutaan sirkuksen historiaan ja taitureihin sekä päästään itse kokeilemaan sirkustemppuja. Työpajoissa valmistetaan esimerkiksi jonglööripalloja ja kokeillaan vatsastapuhumista. Näyttely juhlistaa myös Teatteri Hevosenkengän 40-vuotista taivalta. Heittäydy mukaan sirkuksen taikaan!.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: