Tuesday, 24 February 2015

Mietelauseita – Aphorisms


Julkkiksilla, neroilla, taiteilijoilla, kirjailijoilla, politiikoilla ja muilla kuuluisuutta saaneilla henkilöillä on tapana jättää jälkeensä mietelauseita, jotka tavalla tai toisella kuvaavat heidän nerouttaan tai oivaltamiskykyään tästä maailmanmenosta. Mietelause, aforismi, mietelmä tai ajatelma saattaa joskus olla jopa ihan fiksu oivalluskin. Tässä muutamia sirkusmaailmasta:


Klovnin esitys on minulle samaa kuin ruoka ja juoma. Shakepeare.

Artisti muistuttaa runoilijaa, sillä hän ylittää todellisuuden. Karel Capek.

Sirkus – sirkus on paras paikka maailmassa. K.S. Stanislawski.

Sirkus todistaa, että eri rotuihin, uskontokuntiin ja kansallisuuksiin kuuluvat ihmiset voivat työskennellä yhdessä ja tuottaa toisille ihmisille ilos. Paavi Paavali VI.

Se, joka ei välitä käydä sirkuksessa tai teatterissa ei ole enempää kristitty kuin pakanakaan, vaan idiootti. Bernard Shaw.

Rakastan taikureita, koska he ovat rehellisiä ihmisiä. He sanovat haluavansa petkuttaa ja he tekevät sen. Elbert Hubbard.

En tiedä tarkalleen, mitä sirkus minulle antoi, paitsi että näin siellä ihmisiä, jotka hymyillen asettavat jopa henkensä alttiiksi viihdyttäessään lähimmäisiään. Mutta luulen, että se riittääkin. Maxim Gorki.

Sirkus on ainoa vuosisatoja vanha ilo, joka on rahalla ostettavissa. Se on myös ainoa tuntemani näytelmälaji, joka katsojalle antaa todella onnellisen unen tunteen. Ernest Hemingway.

Joillekin se on koti, toisille mainetta, jännitystä, monille kohtalo. Cecil B. De Mille

Minun mielestäni sirkus pitäisi herättää henkiin. Sirkus ei ole kuollut. Tietenkin se vaiva, jonka kolmenkymmenen norsun kuljettaminen vaatii, on suhteettoman suuri verrattuna siihen vaikutukseen, jonka nuo norsut näytöksessä tekevät. . .  Hemmoteltuja nykyihmisiä hämmästyttävät vieläkin samat puitteet, jotka tekivät meihin vaikutuksen lapsena. . .  Sirkus voi elää edelleen konkreettisena taustana, jota vastaan me voisimme ilmaista ajatuksiamme ja tunteitamme. Federico Fellini.

Pistäkää paremmaksi!


Kommentit:

Tässä yksi varsin osuva aforismi garderobin toiselta puolen:
" Pääasia, että kassa täsmää." Sirkustaitelija ja komödiantti Felix Quaiser.
Timo Kanerva 

.

1 comment:

  1. Tässä yksi varsin osuva aforismi garderobin toiselta puolen:
    " Pääasia, että kassa täsmää." Sirkustaitelija ja komödiantti Felix Quaiser.

    Timo Kanerva

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: