Thursday, 1 January 2015

Twistiä ja käärmeitä – Twist and snakes


Tässä vanhaa Suomen Tivolin materiaalia 1960-luvulta. Ylhäällä lehti-ilmoitus keväällä 1964. Hyvännäköinen piirros on Veikko Hurstin käsialaa. Hän tuli myöhemmin tunnetuksi hyväntekijänä. Tivolin mukana kulki myös sirkustaiteilijoita. Ilmoituksessa sanoman pääpaino on kuitenkin tanssilla ja musiikilla. The Loafers perustettiin Lahdessa 60-luvun alussa ja se hajosi lokakuussa 1964 kun osa pojista astui varusmiespalvelukseen. Twist oli nuorison keskuudessa suosittu tanssilaji tuohon aikaan.  Se oli yksi ensimmäisistä paritanssityyleistä, joissa partnerit eivät lainkaan koskettaneet toisiaan.


Tämä juliste on vuodelta 1967. Maxim areenassa nähtiin sirkusartisteja. Samoin yksittäisissä side show -teltoissa. Charlet oli yksi mielenkiintoisimmista esiintyjistä. Hän oli Irmeli Sariola, joka teki pitkän uran käärmeiden kanssa. Hänellä oli sekä boa- että python-käärmeitä esityksessään. Mutta kuka oli tuo Hanski?


Tässä on osa Suomen Tivolin Unto Sariolan osaston yleiskuvaa ilmeisesti Imatralta vuonna 1966 tai 1968. Maxim areena näkyy takana oikealla. Vasemmalla on menossa paraati jonkun side show -teltan edessä. Pienellä korokkeella on ilmeisesti artisti ja kuuluttaja. Heidän eteensä on kerääntynyt ihmisiä katsomaan ja kuuntelemaan tätä ihmettä.

Kommentit:

Hanski oli Pelle Jalin veljen poika Hannu Aulamo. Tuossa värikuvassa vuodelta 1968 on vasemmalla paraatia vetämässä taikuri Nigest eli Niilo Seppälä vaimonsa Hellin kanssa. Taustalla näkyvä oranssi-sininen teltta on tanssilava.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: