Saturday, 31 January 2015

Tivoli Sariola 1960


Tuttuun tapaan Sariolan Tivoli ilmestyi taas Tampereen Ratinaan Vappuna 1960. Mutta kenen osasto tämä oli? Tuohon aikaan Sariolalla liikkui useitakin osastoja Suomessa. Matti Sariolan osasto tämä ei ainakaan ollut, koska heidän mainoksissaan oli aivan erilainen ohjelma. Tässä ilmoituksessa mainitaan mm. moottoriakrobaatti Onni Suuronen. Alhaalla oleva kuva Suurosesta on otettu kolme vuotta myöhemmin Tivoli Toivo Sariolassa, joten tässä taitaa olla kyseessä Toivo Sariolan osasto?

Tivolilla näkyy olevan mukanaan myös Circus Ytar. Sen ohjelmasta mainitaan ilmiömäistä akrobatiaa, huippuluokan trapetsiesityksiä, komiikkanumeroita, loistavia kykyjä, ulkolaisia taiteilijaryhmiä m.m. marokkolaiset ihmelapset. Taikurimestari Spinozalla oli oma esiintymistelttansa, jossa näytettiin viimeisimmät taikuriesitykset maanosamme suurimmista huvittelukeskuksista.

Muuten – Kerrotaan, että vuonna 1960 Sariolan Tivoleihin ilmestyi ensi kerran myyntiin ihanan makea hattara. Yhtä hyvin se tekee kauppaansa tänäänkin.


Kommentit:

Sariolan tivolit kiersivät noihin aikoihin kaavalla itä-länsi-pohjoinen Vuonna 1960 oli Toivo Sariolan osaston vuoro kiertää läntistä Suomea. Läntistä Suomea kiertävä osasto oli yleensä aina vappuna Tampereella eli kyseessä on erittäin todennäköisesti Toivo Sariolan osasto.
Peter Lindfors

1 comment:

  1. Peter Lindfors22 June 2017 at 00:29

    Sariolan tivolit kiersivät noihin aikoihin kaavalla itä-länsi-pohjoinen Vuonna 1960 oli Toivo Sariolan osaston vuoro kiertää läntistä Suomea.Läntistä Suomea kiertävä osasto oli yleensä aina vappuna Tampereella eli kyseessä on erittäin todennäköisesti Toivo Sariolan osasto.

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: