Tuesday, 13 January 2015

Mika Häkkinen – Circus and Circuit


Mika Pauli Häkkinen (s. 28.9.1968) on suomalainen kilpa-autoilija, Suomen kaikkien aikojen menestynein Formula 1 -kuljettaja ja lajin kaksinkertainen maailmanmestari (1998 ja 1999). Nuorena Häkkinen ajoi kartingia, jossa hän voitti peräti viisi kertaa Suomen mestaruuden. Häkkinen kilpaili kartingissa vuosina 1974–1986. Erja Honkasen kanssa hän oli naimisissa 1998–2008. Nykyinen avopuoliso on Markéta Remešová. Lapsia on molemmista liitoista. Häkkisen asunto Ranskassa paloi vuonna 2008, ja hän asuu nykyään Monacossa.

Sirkus on myös lähellä "Lentävän suomalaisen" sydäntä. Jo pikkupoikana hän oli mukana Linnanmäen Sirkuskoulussa, johon Mika tuli isänsä tekemällä yksipyöräisellä. Hän tuli yhdessä siskonsa Ninan kanssa, josta myöhemmin tuli Mika Häkkisen fanikerhon vetäjä. Sirkuskoulu pyöri siihen aikaan Linnanmäen Peacockin kylmällä näyttämöllä. Kuva ylhäällä on Linnanmäen Sirkuskoulusta 1980-luvun alussa. Opettajat vasemmalla Markku Aulanko, oikealla Solmu Mäkelä ja Matti Karo. Eturivissä kolmas lapsi vasemmalta Mika Häkkinen. Ylärivissä Solmun vieressä seisoo Jyrki Karo. Alarivissä Solmusta kolmas vasemmalle lienee Mika Leskinen, joka myöhemmin esiintyi taikurina. Kertokaa, jos tunnistatte muita.

Suomessakin nähtiin useita vuosia sitten saksalainen tv-ohjelma Stars in der Manege, jossa Mika Häkkinen näytti yksipyöräisellä, että vanhat taidot ovat tallella. ARD-yhtiön ohjelma tuli ulos Saksassa 26.12.1998. Lähetyspaikkana oli Circus Krone. Kuva tuosta Mikan sirkusnumerosta löytyy  täältä.
.


No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: