Sunday, 28 December 2014

Suzy White Flower


Tämä kaunotar oli tanssija. laulaja ja muusikko Suzy White Flower 1930-luvulla. Myöhemmin hän esiintyi myös taikurina nimellä Suzy Wandas. Osaako joku kertoa hänestää lisää? Ilmeisesti hän on käynyt myös Suomessa?

Kommentit:


Suzy Wandas Bennett - Miss White Flower (1896 – 1986)
Belgialainen Suzy Wandas (Jeanne Van Dyk) syntyi Brysselissä 1896 taiteilijaperheeseen, isä ja äiti olivat taikuripari ja myös veli oli mukana perheen esityksissä. Kahdeksan vuotiaana Suzy alkoi esiintyä tanssivana viulistina nimellä Miss White Flower.
Hänen isänsä poistuttua vuonna 1912 hän esiintyi veljensä ja äitinsä kanssa myös hetken aikaa nimellä the Wandas Trio. Ensimmäisessä maailmansodassa loukkaantunut veli ei kyennyt enää jatkamaan esiintymisiä, joten tämän jälkeen Suzy jakoi estradit äitinsä kanssa esiintyjänimellä the Wanda Sisters.
Taikuus kiinnosti suunnattomasti Suzya ja nähtyään kuuluisan naistaikurin Talma´n alkoi hän kehittää ja harjoitella esikuvansa tavoin erityisesti kolikko- ja pelikorttimanipulaation perustuvaa esityskokonaisuutta. Hänestä tuli eräs yksi kaikkien aikojen parhaimmista naistaikureista, mestari joka peittosi valloittavalla ja erittäin taidokkaalla ohjelmallaan myös useimmat aikakautensa maineikkaat miespuoliset taikuritkin.
Hänen äitinsä menehtyi 1936 ja silloin Suzy päätti ryhtyä täyspäiväiseksi taikuriksi, jossa viulunsoittokaan ei ollut enää mukana. Hänen kuuluisassa ohjelmassaan oli kauneutta ja eleganttia osaamista sekä todella huippuunsa viritettyä ammattimaista manipulaatiota. Esiintymispuvut oli teetetty Pariisin maineikkaimmilla valmistajalla tilaustöinä ja maksoivat jo silloin tuhansia dollareita.
Miss White Flower´ista tuli mestarimanipulaattori ”Lady with the Fairy Fingers”.
Suzy puhui sujuvasti viittä eri kieltä, joten esiintymiset niin Euroopassa kuin Atlantin toisella puolella kaikkine sopimusyksityiskohtineenkin onnistuivat sujuvasti.
Hän avioitui vuonna 1959 taikuri Dr. Zina Bennettin kanssa ja esiintyi viimeisen kerran Michiganissa vuonna 1962. Olisi kerrassaan sensaatiomaista jos saisimme varmuuden hänen esiintymisistään myös Suomessa. Hollywoodin Taikuuden Akatemian vuonna 1981 palkitsema unohtumattoman upea ja loistava naistaikuri poistui 90- vuotiaana keskuudestamme heinäkuussa 1986.
Timo Kulmakko

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: