Tuesday, 25 November 2014

Poksi, Sorin joulushow 2014


Se oli loistava näytös. Ihan aikuisten oikeesti. Siinä oli tekemisen meininkiä koko ajan. Ei tyhjiä katkoja. Jopa rekvisiitan vaihdot suoritettiin tyylillä ja vauhdilla. Nekin näyttivät ohjelmanumeroilta. Jäätte paljosta vaille, jos ette pääse katsomaan Sorin Sirkuksen tämän vuotista joulushowta, jolle on annettu nimi Poksi.


Poksi on nykysirkusesitys, joka yllättävän paljon muistuttaa klassisen sirkuksen esitystapaa. Varsinaista teatterimaista juonta en esityksestä löytänyt. Yksittäiset numerot seurasivat toinen toistaan. Kaikki sirkustirehtöörin kiihotuspuheet oli jätetty pois. Valosuunnitteluun oli selvästi satsattu ajan kanssa. Musiikki pauhasi ilman elävää orkesteria. Ja homma pelasi loistavasti.


Lavasteet olivat hyvin yksinkertaiset ja vähäiset. Esityksessä nähtiin vain laatikoita, pokseja. Esiintyjien asut noudattivat kaikki samaa tyyliä ja värimaailmaa, pääpiirteissään harmaan eri sävyjä. Lavasteiden vähyys ja asujen harmaus toivat kuitenkin itse artistin ja hänen taitonsa selkeämmin esille. Hyvä ratkaisu. Vain pari poikkeusta rikkoi tämän kokonaisuuden. Yhtäkkiä esiin ilmestynyt joulunpunaiseen ballerina-asuun pukeutunut kaunotar oli ihastuttava yllätys. Toinen poikkeus oli kaikenmaailman hilavitkuttimet vyötäröllään seikkaileva huoltomies puolipitkissä työhousuissaan.


Koko katsomo tyhjennettiin väliajalla. Sorin sirkuksen tilat eivät tahdo oikein riittää täyden katsomon purkautumiseen kahvilatiloihin, vaikka lisätiloja olikin avattu yleisön käyttöön.  Palvelut toimivat kuitenkin hyvin ilmeisesti runsaan vapaaehtoisjoukon avustuksella.


Sorin Sirkus on Tampereella toimiva nuorisosirkus, joka on perustettu 1985. Ensi vuonna juhlitaan siis 30-vuotista taivalta. Onneksi olkoon etukäteen. 


Kommentit:

Voi allekirjoittaa tämän arvion sataprosenttisesti! Minulla oli tilaisuus olla perjantain ensi-illassa. Kun kuulen sanan 'nykysirkusesitys' niin yleensä poistan varmistimen. Silloin voi tulla mitä vain! Joskus olen toki nähnyt hyviäkin juttuja. Poksissa pelkistys toimi ja vain oleellinen oli jäljellä. Hyvät oivallukset kertovat mielestäni siitä, että kokonaisuuteen on ollut aikaa paneutua! On ollut hyvät tilat ja hyvät ohjaajat. Tilat taipuvat monenlaiseen esitykseen. Puitteet on nyt saatu kuntoon. Hilavitkuttimet vyöllään kulkeva huoltomies lienee ollut ainoa aikuisesiintyjä eli maneesimestari/turvamies/palomies Jouni Kivimäki!
Markku A

.

1 comment:

  1. Voi allekirjoittaa tämän arvion sataprosenttisesti! Minulla oli tilaisuus olla perjantain ensi-illassa. Kun kuulen sanan 'nykysirkusesitys' niin yleensä poistan varmistimen. Silloin voi tulla mitä vain! Joskus olen toki nähnyt hyviäkin juttuja. Poksissa pelkistys toimi ja vain oleellinen oli jäljellä. Hyvät oivallukset kertovat mielestäni siitä, että kokonaisuuteen on ollut aikaa paneutua! On ollut hyvät tilat ja hyvät ohjaajat. Tilat taipuvat monenlaiseen esitykseen. Puitteet on nyt saatu kuntoon. Hilavitkuttimet vyöllään kulkeva huoltomies lienee ollut ainoa aikuisesiintyjä eli maneesimestari/turvamies/palomies Jouni Kivimäki! Markku A

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: