Thursday, 6 November 2014

Nenäpäivä


Huomenna 7.11.2014 vietetään taas Nenäpäivää. Onhan siitä meluttu jo vähän aikaa, mutta huomenna on se virallinen päivä tänä vuonna Suomessa. Isossa-Britanniassa Red Nose Day on näkynyt katukuvassa jo 25 vuotta, ensimmäistä paikallista Nenäpäivää vietettiin jo vuonna 1988. Järjestäjänä on Comic Relief – järjestö, jota BBC tukee ohjelmistollaan. Briteissä Red Nose Day on varsinainen kansanliike: ihmiset ympäri maata hulluttelevat hyvä asian puolesta. Vuonna 2013 Red Nose Day keräsi Englannissa yli 100 miljoonaa puntaa! Seuraavan kerran sitä vietetään siellä 13.3.2015. Nenäpäivää vietetään nykyään myös mm. Saksassa, Australiassa, Norjassa ja Islannissa. Nenäpäivän tunnus kaikkialla on punainen nenä.

Tämä varainkeruukampanja järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa lokakuussa 2007. Nämä kuvat ovat Tampereen Keskustorilta 14.11.2008. Yksi tapahtuman vetonauloista oli Allan J. Hintaruikku, konsulttien konsultti, kaikkien markkinoiden Tähti, oiva juhlien ja tapahtumien Isäntä. Allan luotsasi varmalla niskalenkillä tapahtuman loistokkaaseen tappiin. Allanin oikea nimi on Mona Ratalahti.

Suomessa Nenäpäivän järjestää Nenäpäivä-säätiö. Sen ovat vuonna 2004 perustaneet Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Säätiön toiminnassa ovat mukana myös Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK. Yleisradio tukee Nenäpäivää ohjelmatoiminnallaan. Lisäksi Nenäpäivä saa Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroista tiedotustukea kehitysyhteistyöstä tiedottamiseen..

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: