Wednesday, 24 September 2014

Suomen Tivoli 1950


Vuosi 1950 oli kiireistä aikaa Sarioloiden sirkukselle ja tivoleille. Maata kiersi useampi tivoliosasto, sirkus ja vielä talvitivolikin.

Yllä oleva Suomen Tivolin ilmoitus oli Hämeen Yhteistyössä 29.4.1950. Tuo Kapteeni Ewensin esitys olisi pitänyt nähdä. Huomioni kiinnittyi myös noihin aukioloaikoihin. Ne ovat aika myöhäisiä. Ilmeisesti tarjontakin oli enemmän aikuisille. Toisaalta työpäivätkin olivat pitempiä siihen aikaan.

Ilmoituksesta ei selviä mistä Suomen Tivolin osastosta on kyse. Ainakin jossain vaiheessa vuotta Erkki Parkkosen osastossa oli mukana tanssijatar Dolly Gadd käärmeineen ja joku tanskalaismies, joka nieli sammakoita ja oksensi ne takaisin elävinä muutaman minuutin kuluttua.

Alhaalla on saman vuoden syyskuussa Aamulehdessä julkaistu uutinen Suomen Tivolin perävaunun kaatumisesta. Taisi olla nuo yllä mainitut karhut kyydissä. Onneksi ei käynyt pahemmin.

Edellisvuonna perustettu Sirkus Sariola kiersi Unto Sariolan johdolla. Kiertue kuitenkin jouduttiin lopettamaan kesken, kun myrsky repi teltan katon pahasti.

Ja marraskuussa lähti liikkeelle Talvitivoli.


No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: