Friday, 5 September 2014

Family Endresz


Eurooppa on saanut paljon menestyneitä sirkustaiteilijoita Unkarista. Yksi artistisuku heistä on nyt jo brittiläistynyt perhe Endresz. He ovat esiintyneet Suomessakin ainakin kolmella sirkuskiertueella. Vuonna 1987 Endresz Family esitti Sirkus Finlandia Seniorissa vipulauta- ja tempojonglöörinumerot. Esiintyjinä olivat Laci ja Kate Endresz. Seuraavana vuonna esiintymiskiertueena oli Sirkus Finlandia Junior. Edellisten numeroiden lisäksi he esittivät roomalaisen patsaan. Ohjelmalehdessä kerrottiin esiintyjiksi Anna, Laci ja Kate Endresz. Kolmas Suomen kiertue meni vähän epäonnisissa merkeissä 1991. Suomessa kiersi sirkus, joka käytti nimiä Robert’s Brothers’ Circus ja The Royal Brittish Circus. Loppujen lopuksi Circus Piccolo taisi viedä kiertueen loppuun. Family Endresz esitti silloin klovnit, Laci Junior oli jonglööri ja vasta kolmevuotias Bubu Endresz esitti rumpalipoikaa.

Tänään Endreszin perhe on pyörittänyt Blackpool Tower Circus'ta jo 23 vuotta ja sinä aikana he ovat viihdyttäneet noin 10 miljoonaa asiakasta. Tuona aikana on esitetty 45 erilaista showta ja artisteja on ollut yli 1 500.

Perheen pää Laci Endresz Sr (s. 1945) on kuudennen polven sirkusesiintyjä. Hänen vaimonsa Maureen on omaa sukua Roberts ja hän edustaa jo yhdeksättä sukupolvea vanhasta englantilaisesta sirkussuvusta. Heillä on kolme lasta Kate, Laci Jr (alkuaan Lazlo) ja BuBu. Yläkuvassa koko perhe.

Käydessäni Blackpoolissa tänä vuonna, sain käsityksen, että vanhemmat ja tytär Kate Shane toimivat johtotehtävissä. Maneesissa häärivät sirkuksen moniosaajat Laci Endresz Jr (s.1975) aka Mooky ja Tom (BuBu) Endresz (s. 1988) aka Mr Boo. Tänä vuonna klovneja molemmat. Loistavia klovneja. Alakuvassa Mooky oikealla ja Mr Boo vasemmalla.

Mutta kuka oli tuo Anna Endresz vuonna 1988 Sirkus Finlandiassa?


Kommentit:

Taisi olla tuo Anna Endresz oikealta nimeltään Anna Jernström joka esitti myös ponit Juniorissa. 

.

1 comment:

  1. Taisi olla tuo Anna Endresz oikealta nimeltään Anna Jernström joka esitti myös ponit Juniorissa.

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: